Iveco Bus Crossway NP natural power
Home Autobuze Comandă record pentru 37 de Iveco Crossway NP
AutobuzeTehnologie

Comandă record pentru 37 de Iveco Crossway NP

12

Iveco Bus a primit o comandă record pentru 37 de autocare Crossway NP. Vehiculele alimentate cu gaz natural vor fi livrate până la finalul anului 2019.Acordul de promovare a tranziției energetice a fost semnată de Consiliul regiunii Dracénie Provence Verdon (DPVA), Iveco Bus și Beltrame Group. ”Am ales să ne reînnoim flota cu vehicule alimentate cu gaz natural pentru a proteja mediul. Vehiculele vor fi folosite în cele 23 de orașe care alcătuiesc regiunea”, a declarat Frédéric Decompte, Director de Transport al DPVA.

DPVA va opera singură 11 autocare, iar restul vor fi operate în numele regiunii de Beltrame Group. ”Acum avem peste 270 de autocare și autobuze, din care 60 sunt folosite doar în această regiune. Cu această comandă, peste 80% din flota Dracénie va fi alimentată cu gaz natural”, a declarat Anthony Beltrame, CEO al Beltrame Group.

Primele 6 unități Crossway NP Low Entry vor fi livrate în luna aprilie. Beltrame Group va instala și o stație CNG, care va putea fi folosită și de camioanele CNG din zonă.

Crossway NP are o capacitate a rezervoarelor de 1.260 de litri (4 x 135 litri) și o autonomie de până la 600 km. Ca și echivalentul său diesel, motorul Cursor 9 NP oferă 360 CP. În schimb, motorul alimentat cu gaz are intervale de service mai mari cu 50%. De asemenea, Crossway NP oferă aceeași accesibilitate, capacitate de pasageri, volum de bagaje și o înălțime internă de peste 2 metri.

Ca și celelalte modele din gama Iveco Natural Power, Crossway NP este 100% compatibil cu biometanul produs din resturi organice. În acest caz, vehiculul are o amprentă de carbon redusă cu până la 95%.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...

Autobuze

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368 de la 1 martie

Șase autobuze electrice circulă pe linia 368, din start de martie. Anunțul...

Autobuze

Piața germană de autobuze electrice a crescut cu 20% în 2023

Dacă per total piața germană de autobuze și autocare a crescut cu...