Scania, creștere la nivel internațional în 2019, scădere în România

Anul 2019 a fost unul de creștere pentru Scania la nivel internațional, cu volume de vânzări record pentru vehicule și servicii. În România, însă, Scania a înregistrat o scădere de aproape 40%.
Scania, creștere la nivel internațional în 2019, scădere în România

Pe scurt, vânzările Scania au crescut în 2019 cu 11%, iar venitul operațional cu 26%. ”În 2019 am continuat să creștem și am atins multe recorduri. Livrarea de vehicule a atins niveluri istorice, la fel și vânzărea de servicii”, a declarat Henrik Henriksson, președinte și CEO al Scania.

Numărul de camioane, autobuze și autocare livrate a fost mai mare cu 9% în 2019 față de 2018. Cererea de camioane din Europa a încetinit în a doua jumătate a anului 2019. Pentru autobuze și autocare, comenzile au scăzut în majoritatea regiunilor.

Tot anul trecut, Scania a vândut cu 46% mai multe camioane alimentate cu biocarburanți (6.631 de unități). De altfel, toate camioanele Scania diesel pot fi alimentate și cu biodieselul HVO.

De asemenea, Scania mizează tot mai mult pe electrificarea camioanelor grele. Nu există o tehnologie universală în acest domeniu, Scania testând în prezent mai multe tehnologii, precum camioanele cu celulă de combustie alimentate cu hidrogen, camioane electrice cu baterii sau camioane alimentate de la fire electrice aeriene, prin intermediul unui pantograf.

La polul opus, oficialii Scania nu pot estima deocamdată impactul epidemiei de Coronavirus asupra companiei. Aceștia au declarat că urmăresc îndeaproape evoluția situației și mențin un dialog strâns cu clienții, furnizorii, reprezentanții sindicatelor și alți parteneri.

În România au fost înmatriculate anul trecut 653 de camioane noi Scania, în scădere cu 38,2% față de 2018. Scania și-a păstrat poziția a cincea în clasamentul producătorilor din punct de vedere al vânzărilor de camioane în țara noastră, însă diferența față de următorul clasat, Iveco, a scăzut de la 633 de unități în 2018 la doar 112 în 2019. Un element pozitiv pentru Scania România a fost reprezentat de primele livrări de camioane Scania alimentate cu gaz natural comprimat (CNG).

Adaugati comentariu