Scania construiește o fabrică de baterii în Södertälje
Home Tehnologie Scania construiește o fabrică de baterii în Södertälje
Tehnologie

Scania construiește o fabrică de baterii în Södertälje

33

Odată cu extinderea rapidă a gamei de vehicule electrice, Scania intenționează să investească 100 de milioane de euro într-o fabrica de baterii în Södertälje (Suedia).Pasul inițial este un centru de 18.000 de metri pătrați. Constructia va începe în 2021, cu obiectivul de a fi complet operațională până în 2023.

”Aceasta este o manifestare clară a hotărârii noastre de deveni lider în electrificarea vehiculelor grele. Fabrica de asamblare este o condiție prealabilă pentru producția la scară largă de vehicule electrice și, de asemenea, poziționează Scania ca parte a lanțului valoric al producției de baterii”, spune Ruthger de Vries, Head of Production & Logistics Scania.

Viitoarea fabrică de baterii Scania va fi construită lângă uzina de asamblare șasiuri din Södertälje. Ea va asambla module de baterii si pachete din celule care vor fi livrate de la fabrica de baterii Northvolt din Skelleftea (Suedia). Pachetele asamblate vor forma sisteme de baterii adaptate pentru producția modulară Scania.

În 2015, Scania a început producția de serie de autobuze hibride și în 2019 a primei sale game de autobuze complet electrice. Aceasta a fost urmată recent de introducerea camionului hibrid plug-in Scania si a camionului complet electric. Producția de serie a camionului electric va începe în 2021.

Cu un personal de 200 de angajați, cei mai mulți recrutați din cadrul companiei, fabrica de asamblare a bateriilor va fi extrem de automatizată, de la bunurile primite pe toata durata producției până la livrare. Pachetele de baterii vor fi adaptate pentru diferite aplicații și livrate către fabrica de asamblare a șasiurilor. Aceasta va fi reorganizată pentru asamblarea în paralel a vehiculelor electrice și a celor cu motoare termice.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...