Home Camioane Scania a câştigat Testul de 1000 de puncte
Camioane

Scania a câştigat Testul de 1000 de puncte

23

Pentru al doilea an consecutiv, noua generaţie de camioane Scania a câştigat Testul de 1000 de puncte, cel mai complex test comparativ de camioane din Europa.

Testul de anul acesta s-a axat pe cabine de dimensiune mijlocie, cu o putere a motoarelor în jur de 450 CP, Scania R 450 concurând cu Mercedes Actros 1845 şi Volvo FH 460.

„Acest test complet confirmă încă o dată nu doar performanța excelentă a noii noastre generații de camioane în privința consumului de carburant, ci și multe alte caracteristici atractive care scot în evidență camioanele Scania”, a declarat Alexander Vlaskamp, Șef Departament Camioane la Scania.

Testul de 1000 de puncte implică o echipă internaţională de jurnalişti specializaţi, care acordă puncte camioanelor, atât subiectiv, cât şi prin efectuarea de măsurători obiective. Testul s-a desfăşurat pe un traseu de 180 km în sud-vestul Germaniei. Organizat de ETM Verlag din Germania, ale cărei publicaţii includ revistele Lastauto Omnibus şi Fernfahrer, Testul de 1000 de puncte a avut loc în cooperare cu câteva reviste europene importante din domeniu.

Introducerea recentă a funcției actualizate Cruise Control cu Active Prediction, a funcţiei Pulse & Glide şi a funcţiei Downhill Speed Control a făcut ca Scania să îşi îmbunătățească performanţa în privinţa consumului. Funcţia Pulse & Glide permite creşterea vitezei (Pulse) şi apoi rularea liberă (Glide) pe o perioadă mai lungă de timp, astfel exploatând mai mult energia cinetică a vehiculului pe drumuri deluroase.

Modelul Scania a dovedit de asemenea că este cel mai rapid camion în orice situaţie comparativă, inclusiv la accelerarea iniţială, la croaziera pe şosea şi la rularea pe drumuri în rampă. Noua generaţie de camioane Scania a excelat la categoriile cabină, direcţie şi performanţă, consum de combustibil, cost şi sarcină utilă. Scania R 450 a întrecut concurenţa în 2018 obţinând un total de 954,5 puncte din 1000 de puncte posibile, urmată de Mercedes Actros 1845 (943,2 puncte) şi de Volvo FH 460 (941,9 puncte).

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...