Mercedes-Benz eVito
Home Noutati Vito electric, testat cu succes la Cercul Polar
NoutatiTehnologie

Vito electric, testat cu succes la Cercul Polar

50

Clienții se pot baza pe noul van electric Mercedes-Benz eVito și în condiții climatice adverse. Aceasta este concluzia unui test efectuat de Mercedes-Benz Vans în nordul Suediei.

Noul eVito a fost testat riguros timp de mai multe săptămâni de iarnă scandinavă, la temperaturi de până la -30 de grade Celsius. Testele de la Arjeplog, lângă Cercul Polar, s-au concentrat pe porniri la rece și caracteristicile de încărcare și conducere la temperaturi foarte joase.

Mercedes-Benz eVito se poate comanda din noiembrie 2017, iar livrările vor începe în a doua parte a anului 2018. Circuitul de testare din Arjeplog cuprinde porțiuni dinamice, viraje strânse și zone împădurite, unde vehiculele au trebuit să-și demonstreze manevrabilitatea, eficiența. ergonomia și confortul în condiții extreme. Au fost testate extensiv condusul și încărcarea la rece, precum și protecția componentelor la frig, software-ul și interfețele sale (frâne, ESP).

Răspunsul bateriei în diferite condiții de climă este esențial pentru administrarea flotei. Astfel, pe lângă pornirile la rece și dezghețare, testul s-a concentrat și pe autonomia bateriei. Vanul de dimensiuni medii respectă toate cerințele pentru livrări urbane, comerț și transport de pasageri. Bateria de 41,4 kWh îi asigură lui eVito o autonomie de aproximativ 150 km. Chiar și în condiții extreme, clienții au la dispoziție o autonomie de 100 km.

La Cercul Polar s-a testat riguros și sistemul de climatizare, care trebuie să asigure cât mai rapid o temperatură optimă pentru șofer și o vizibilitate maximă prin geamuri. Capitolul siguranță mai include  manevrabilitatea sigură pe zăpadă și gheață, precum și rezistența componentelor în clima rece.

CITIȚI ARTICOLUL COMPLET PE FLOTEAUTO.RO!

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...