CTP plantare sălcii
Home Logistică Sălcii plantate în parcul CTPark Bucharest West
Logistică

Sălcii plantate în parcul CTPark Bucharest West

19

CTP continuă seria de acțiuni de responsabilitate socială, menite să sprijine comunitățile locale din apropierea proprietăților pe care le deține. În săptămâna premergătoare Floriilor, reprezentanții CTP și copiii de la Școala Generală din Bolintin-Deal au plantat sălcii în parcul industrial CTPark Bucharest West.Păstrând simbolistica sărbătorii de Florii, elevii din Bolintin-Deal împreună cu angajații CTP au plantat 120 de sălcii care vor deveni habitat pentru păsări. De asemenea, copiii au aflat de la specialiști informații despre fauna specifică zonei, despre importanța și modul în care se construiesc cuiburi, adăpători și distribuitoare de mâncare pentru păsări, adăpători pentru furnici și habitate pentru șopârle.

Unul dintre scopurile acestei acțiuni a fost acela de a le insufla copiilor dragostea pentru natură, pentru plimbări în aer liber și grija față de mediul înconjurător și față de comunitatea în care locuiesc. De aceea, ei au primit din partea organizatorilor câte un rucsac cu mai multe instrumente ecologice pe care să le poată folosi în drumeții, printre care o lanternă fără baterii (cu dinam), o lupă, o busolă, un termometru și un fluier.

CTP plantare sălcii”Parcul industrial CTPark Bucharest West se află, pe de o parte, în apropierea autostrăzii A1, o zonă cu foarte mult trafic auto, dar și în apropierea comunităților. Noi ne dorim să minimizăm impactul negativ asupra naturii și să maximizăm beneficiile aduse comunității atât din interiorul parcului, cât și din imediata vecinătate a acestuia, oferindu-le oamenilor un mediu de viață sănătos. Planul nostru este să plantăm cât mai mulți copaci, arbuști și vegetație specifice zonei, care să poată prelua poluarea cauzată de trafic și să creeze un mediu optim pentru dezvoltarea florei și faunei”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head, CTP Romania.

CTP dezvoltă parcuri industriale, respectând cele mai riguroase norme ecologice. Clădirile din CTPark Bucharest West sunt în curs de certificare BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), care reprezintă o metodă de evaluare a performanței ecologice a construcțiilor și a impactului acestora asupra mediului, fiind cea mai utilizată în prezent.

”Sub sloganul Coming Together is Power, CTP desfășoară acțiuni menite să aducă împreună comunitățile, să educe în ceea ce privește sustenabilitatea și modul în care putem încorpora activități ecologice în mediul corporativ și în viața noastră”, subliniază Ana Dumitrache.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Logistică

Genius se extinde în 300 de localități

Într-un moment în care tot mai mulți clienți cumpără din online din...

Logistică

AQUILA își reînnoiește flota și echipamentele din depozit

În linie cu obiectivele de sustenabilitate, AQUILA și-a bugetat investiții de 16,9...

Logistică

Sameday extinde rețeaua out of home

Sameday, prima companie de curierat din România care s-a extins în afara...

Logistică

Jungheinrich, o nouă serie de transpaleți electrici pietonali

Jungheinrich a prezentat la LogiMAT noua serie de stivuitoare electrice cu platformă...