șofer profesionist
Home Noutati Ești șofer profesionist de ani buni? Iată câteva motive să devii propriul tău patron
NoutatiServicii

Ești șofer profesionist de ani buni? Iată câteva motive să devii propriul tău patron

61

Meseria de șofer profesionist este una destul de dificilă. Necesită atenție sporită, putere de concentrare, necesită abilități de orientare foarte bune și foarte mare rezistență la stres. Este genul de meserie în care nu mulți rezistă până la pensie. Trebuie să-ți placă tare mult ceea ce faci ca să poți acumula experiență, „ca să faci purici” pe românește.

În România sunt peste 130.000 de atestate profesionale eliberate de către A.R.R., asta înseamnă 130.000 de șoferi care lucrează majoritatea prin străinătate. Nu este ceva greșit, doar că mulți dintre cei plecați ar trebui să încerce cumva, după ce capătă experiență să revină în țară și să-și deschidă propriul business. Veți vedea imediat de ce susțin acest lucru.

În general, puțini sunt cei care pot spune cu mâna pe suflet că le este foarte bine la patronii pentru care lucrează acum, indiferent că sunt străini sau români, e foarte greu să găsești o companie care să plătească munca la adevărata ei valoare mai ales în situația în care legislația muncii este împotriva angajatului. Abuzurile au devenit din păcate o normalitate.

Dacă te pasionează ceea ce faci, dacă dorești să ieși la pensie din meseria de șofer profesionist, după ce capeți experiență ar fi bine să te muți pe cont propriu. Iată care sunt și argumentele pentru acest raționament.

Ești șofer profesionist de ani buni? Iată câteva motive să devii propriul tău patron

  1. Beneficiezi de dreptate salarială – fiind propriul tău patron, vei avea salariul pe care-l meriți. Orele suplimentare sau sporurile nu vor mai fi niciodată o problemă. Cred că este singura metodă de a fi plătit corect în această meserie, la cum au evoluat din păcate transporturile atât în România cât și în Europa în general.
  2. Scapi de stresul ilegalităților – nu mai lucrezi cu dispeceri sau cu patroni care să facă presiuni asupra ta să fraudezi datele din aparatul tahograf cu diverse metode cunoscute deja: magnet, maimuță, etc. Fiind propriul stăpân, conduci când vrei, mergi pe traseele pe care le vrei tu, presiunea este mult mai mică.
  3. Lucrezi exact cât dorești tu – nu te mai poate obliga nimeni să pleci în cursă dacă ești obosit sau dacă nu ai chef pur și simplu. Viața e făcută să te mai și relaxezi. Perioada de serviciu de 15 ore poate să devină o amintire. Poți să lucrezi 8 ore de conducere zilnic, nu te mai poate zori nimeni să mergi câte 9 sau chiar 10 ore pe zi.
  4. Înființarea companiei este simplă – este mult mai simplu să pui bazele unei companii de transport în România decât în străinătate. Costurile de înființare + licența sunt de asemenea mult mai ieftine aici. E foarte simplu să-ți cumperi un camion și să începi să testezi piața pe meleagurile noastre, apoi să ieși și pe internațional.
  5. Există oferte pentru camioane – nu trebuie să pornești cu camioane noi. Poți să cumperi camioane second hand cu care să-ți faci treaba cu brio în România. Mulți se sperie de costurile unui camion nou dar acesta nu este necesar. După ce afacerea se pune pe picioare se poate achiziționa și unul nou, în leasing.

Acestea sunt cele mai importante argumente pentru care, din punctul meu de vedere, orice șofer profesionist ar trebui să lucreze pe cont propriu după ani buni de experiență. Acestea sunt vremurile pe care le trăim, acestea sunt marile și micile companii de transport național și internațional, trebuie să ne adaptăm și din fericire avem soluție pentru aceste probleme. Putem porni propriul business, cu camioane second hand, ieftin și rapid.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

”Undă verde” pentru restabilirea legăturii feroviare între Timișoara și Szeged

Guvernul a aprobat Memorandumul, semnat între Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România...

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...