Danemarca introduce din 2021 salariu minim pentru operațiunile de cabotaj

Parlamentul din Danemarca a adoptat Legea Salarizării Șoferilor, care se va aplica și șoferilor străini implicați în operațiuni de cabotaj. Regulamentul va intra în vigoare de anul viitor.
Danemarca introduce din 2021 salariu minim pentru operațiunile de cabotaj

Noua Lege se va aplica de la 1 ianuarie 2021. Conform autorităților, scopul legii este de a asigura condiții bune de lucru pentru șoferii danezi, dar și o concurență loială între companiile străine și cele locale.

Conform legii, un salariu minim se va impune șoferilor care efectuează curse naționale, cabotaj sau partea rutieră a unui transport combinat în Danemarca. Regulile vor fi impuse și companiilor de transport din străinătate și șoferilor acestora. În schimb, salariul minim nu se va aplica și operațiunilor de transport efectuate cu vehicule sub 3,5 tone.

În afară de a calcula un salariu minim pentru șoferi, companiile străine care fac operațiuni de cabotaj în Danemarca mai au și alte obligații. Ele trebuie să se înscrie într-un registru special și să declare transporturile cărora li se aplică regulile salariului minim.

Dacă nu vor înregistra corect o operațiune de cabotaj, companiile vor primi o amendă de 10.000 de coroane daneze (aproximativ 1350 euro). Amenda este și mai mare, de cel puțin 35.000 de coroane daneze (aproximativ 4.700 de euro), dacă autoritățile descoperă în timpul unui control că șoferul nu primește salariul adecvat pentru operațiunile de cabotaj.

Controalele pot fi efectuate atât de poliție, cât și de un corp administrativ special. În anumite cazuri, poliția va putea chiar să împiedice șoferul să-și continue călătoria.

Citește și:

Membrii TRAN au votat Pachetul Mobilitate 1 și la a doua lectură

 

Adaugati comentariu