Home Logistică Soluția europeană de taxare UTA One® este acum aprobată pentru Germania
LogisticăServicii

Soluția europeană de taxare UTA One® este acum aprobată pentru Germania

51

Oficiul Federal pentru Transportul Bunurilor (BAG) a acordat unității de bord pentru decontarea taxelor de drum UTA One® aprobarea pentru Germania. Acest lucru va permite companiei UTA (UNION TANK Eckstein GmbH & Co. KG) să conecteze în câteva săptămâni contextul de taxare german la soluția sa interoperabilă, care a fost special creată pentru serviciul electronic european de taxare (EETS).

Până în prezent, UTA One® este acceptat în Belgia inclusiv tunelul Liefkenshoek, Franța, Italia, Austria, Polonia (A4), Portugalia și Spania.

„Suntem încântați că unitatea noastră la bord (OBU) a fost aprobată pentru sistemul de taxare german”, spune Volker Huber, CEO la UTA. „UTA One® acoperă astfel nouă contexte de taxare în opt țări europene”.

UTA este astfel primul furnizor de soluții de mobilitate care anunță integrarea contextului de taxe de drum din Germania în soluția sa EETS, iar serviciul va fi treptat extins și în alte țări europene, de îndată ce sistemele lor de taxare vor fi integrate in serviciul european de taxare electronică (EETS).

Activarea contextului de taxare german se va face printr-o simplă actualizare de tip „over-the-air”.

UTA One® este un dispozitiv de bord (OBU) pentru Serviciul Electronic European pentru Taxe de Drum (EETS), un nou standard european la care se aliniază toate statele membre. UTA One® are în prezent cea mai mare acoperire în Europa, iar taxele de drum pot fi decontate la nivel global în toate statele UE participante.

Piața europeană a taxelor rutiere este în creștere, în special în Germania, cea mai importantă piață din Europa, unde rețeaua de drumuri pentru HGV s-a dublat datorită extinderii recente a taxelor de drum si asupra tuturor soselelor federale. Potrivit BMVI, potențialul global al pieței de taxe rutiere germane este de peste 7 miliarde de euro până în 2022, date fiind veniturile din taxe de 4,8 miliarde de euro în 2017.

UTA este prezentă în România, având un portofoliu de clienti în continuă creștere pentru serviciile sale de carduri de combustibil, solutii pentru decontarea taxelor de drum, recuperare de TVA și accize și alte servicii adiționale.

În Europa, UTA este unul dintre leaderii furnizorilor de carduri de combustibil multi-brand și soluții pentru taxe de drum. In 2017, furnizorul de servicii de mobilitate UTA a generat mai mult de 40% din veniturile sale cu serviciile pentru achitarea taxelor de drum și prin vânzarea altor servicii cu valoare adăugată.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

NoutatiServicii

DKV Mobility extinde rețeaua de stații partenere din Bulgaria

DKV Mobility a adăugat 20 de noi stații Rompetrol în rețeaua din...

Servicii

DKV Mobility își extinde în continuare rețeaua de acceptare pentru combustibili alternativi

DKV Mobility, furnizor european de top de servicii și soluții de plată...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...