Rehau vinde două proprietăți din Cluj şi Bucureşti

Rehau vrea să vândă două proprietăți din Cluj şi Bucureşti, ca parte a procesului de relocare a birourilor şi de construcţie a noului hub regional la Sibiu până la finalul anului 2022. Grupul german a desemnat compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox să gestioneze procesul.

Proprietatea Rehau din judeţul Cluj este situată lângă Gara Apahida şi în imediata apropriere a Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj. Aceasta are acces imediat la Drumul Naţional DN1C. Suprafaţa terenului este de 16.900 metri pătraţi. Spaţiul de producţie şi depozitare are 2.000 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.000 metri pătraţi.

Proprietatea de lângă Bucureşti este situată în localitatea Tunari. Ea se găsește într-o zonă industrială în plină expansiune, aflată între două poluri logistice emergente. Este vorba despre Nord-Vest (Chitila-Mogoşoaia-Dragomireşti) şi Nord (Ştefăneşti). Suprafaţa terenului este de 25.500 de metri pătraţi. Cel de producţie şi depozitare măsoară 1.900 de metri pătraţi, iar cel de birouri 1.650 metri pătraţi.

„România este o ţară cu un puternic potenţial de dezvoltare a sectorului industrial de producţie şi depozitare, mai ales în zona Bucureşti-Ilfov şi în marile oraşe regionale, precum Cluj – Napoca. Ambele proprietăţi Rehau fac parte din poluri principale de dezvoltare ale ţării, unde se observă un interes ridicat al investitorilor pentru extinderea portofoliului industrial-logistic”, spune Andrei Brînzea, Partner, Land & Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Cerere record pe piața spațiilor logistice

Piaţa spaţiilor logistice din România a consemnat în 2020 un an cu o cerere record, volumul tranzacţionat depăşind pragul de 900.000 de metri pătraţi, pe fondul dezvoltării accelerate a comerţului online şi al poziţionării oraşelor regionale drept hub-uri logistice pentru o serie de retaileri internaţionali.

Stocul spaţiilor logistice şi industriale din România se ridică la aproximativ 5 milioane de metri pătraţi, iar chiriile de referinţă au rămas stabile în 2020, situându-se în intervalul 3,75 – 4 euro / mp / lună.

Grupul Rehau este specialist în soluţii bazate pe polimeri, cu vânzări anuale de aproximativ 3,5 miliarde euro. În România, grupul are 86 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 44 de milioane euro în 2019.

Adaugati comentariu