Proiect UDMR: Camioane scutite de rovinietă și taxe de pod în 2020

Cei 30 de depuțați și senatori UDMR au înaintat un proiect de lege pentru sprijinirea transportului rutier de marfă, prin scutirea camioanelor de plata rovinietei până la finalul anului.
Proiect UDMR: Camioane scutite de rovinietă și taxe de pod în 2020

Conform acestui proiect de lege al UDMR, vehiculele de marfă cu MTMA de peste 2,4 tone vor fi scutite temporar, până la finalul anului, de plata tarifului de utilizare a rețelei de drumuri naționale (rovinietă), precum și de tarifele de trecere a podurilor.

Cei interesați ar urma să-și înscrie vehiculele pentru care se prevede scutire în baza de date a SIEGMCR, în termen de 10 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, dacă sistemul o permite. În caz contrar, scutirea se aplică de drept, pe baza certificatului de înmatriculare sau a cărții de identitate a vehiculului. Scutirea s-ar aplica de la data intrării în vigoare a legii și până la 31 decembrie 2020, ora 24:00.

Utilizatorii care au achitat deja rovinieta nu vor primi banii înapoi, ci vor beneficia de o prelungire a perioadei de valabilitate corespunzătoare duratei neutilizate, de la 1 ianuarie 2021. De asemenea, tariful de trecere plătit și neutilizat va rămâne valabil în 2021.

Un al doilea sector vizat de parlamentarii UDMR pentru relansarea economiei este cel al construcțiilor. Măsurile cerute prin același proiect sunt asigurarea finanțării lucrărilor de investiții, acolo unde acestea continuă, prin împrumuturi de la Trezoreria Statului. Obiectivul este stabilirea unui mecanism simplu și eficient, astfel încât facturile de decontat să fie achitate rapid constructorilor, asigurând acestora fluxul de numerar necesar continuării lucrărilor.

Propunere legislativă a UDMR pentru acordarea unor facilităţi în domeniile transportului de mărfuri şi construcţiilor poate fi găsită aici.

Citește și:

O asociație din Spania cere ca șoferii să nu mai facă încărcare și descărcare

Mașina ideală pentru autoizolare în natură

Mazda a brevetat un super-hibrid

Volga salvare: pentru flotele nostalgice

Adaugati comentariu