Iveco Bus autobuze autonome
Home Autobuze Proiectul Iveco Bus cu autobuze autonome începe în 2021
AutobuzeTehnologie

Proiectul Iveco Bus cu autobuze autonome începe în 2021

66

Inițiat în 2017, proiectul STAR (Rapid Autonomous Transport System) al Iveco Bus, care își propune să dezvolte primele autobuze autonome capabile să opereze în traficul real, va începe testarea primului prototip în 2021.Obiectivul acestui proiect este de a obține un autobuz de 12 metri lungime, capabil să găzduiască 100 de pasageri în condiții optime de siguranță și confort. Acesta trebuie să poată circula cu o viteză de până la 40 km/h, fără șofer la bord.

Pentru a atinge acest obieciv, Iveco Bus, împreună cu laboratoarele și companiile partenere, va echipa un prototip cu numeroase componente electronice și senzori. EasyMile va furniza tehnologia necesară acestor autobuze autonome, dar și integrarea platformei tehnice. Iffstar se va ocupa de accesibilitatea pentru persoanele cu mobilitate redusă și de acceptarea unui asemenea tip de autobuz de către toți utilizatorii. Inria va aduce sistemul de detectare și evitare a obstacolelor la viteză înaltă, iar Isae-Supaero va fi responsabil cu localizarea vehiculului. Iveco Bus va furniza autobuzul și soluțiile electronice de asistență (drive by wire). Michelin va oferi anvelopele conectate, Sector se va ocupa de siguranță și managementul riscurilor, iar Transpolis de validarea testelor.

Proiectul de cercetare și dezvoltare va face posibilă înțelegerea constrângerilor pentru o operare autonomă. De asemenea, el va testa în condiții reale un autobuz autonom de nivelul 4, ultimul pas înaintea autonomiei totale (nivelul 5). Autobuzul va circula inițial pe terenuri private și circuite dedicate și va evolua treptat către integrarea în fluxul de trafic real. Proiectul STAR este susținut cu fonduri și de Regiunea Auvergne-Rhône-Alpes.

Iveco Bus a căpătat experiență în domeniul autobuzelor autonome în urma proiectului „smart garage”. În cadrul acestuia, autobuze echipate cu senzori au parchat singure în depou, fără intervenție umană. Avantajele sunt economisirea de timp și spațiu. Realimentarea și spălarea autobuzelor se poate face de asemenea complet autonom.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Nou parteneriat între FlixBus și Christian Tour

FlixBus și Christian Tour au anunțat semnarea unui parteneriat prin care agenția...

AutobuzeNoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...