Primul zbor TAROM full cargo
Home Transportatori Aerian Primul zbor TAROM full cargo, cu un avion de pasageri convertit
AerianLogistică

Primul zbor TAROM full cargo, cu un avion de pasageri convertit

67

TAROM a realizat ieri primul zbor ”full cargo” din istoria companiei. Un avion Boeing 737-800 NG cu majoritatea scaunelor scoase a fost folosit pentru a transporta 200.000 de măști FFP2 achiziționate din China.Compania națională se aliniază astfel tendințelor globale cauzate de pandemia de coronavirus. Rămase fără pasageri, companiile aviatice își convertesc avioanele și răspund cererii tot mai mari de transport rapid de mărfuri, de la distanțe mari.

Zborul TAROM a fost comandat de Unifarm SA, Compania Națională care se ocupă de achiziție de medicamente și echipamente medicale. Cele 9 tone de materiale, încărcate de pe aeroportul din Shenzhen, vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv.

Primul zbor full cargo realizat de TAROM a fost realizat de un echipaj format din șapte persoane: patru piloți comandanți, doi tehnicieni și un supervizor responsabil cu siguranța și centrajul încărcăturii pe durata zborului.

După revenirea în țară, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie, deoarece vine dintr-o zonă galbenă. Cei șapte vor putea fi planificați pentru zborurile următoare abia după trecerea unei perioade de 14 zile, dacă nu vor manifesta simptome.

În prezent, TAROM are pregătite două aeronave de pasageri Boeing 737-800 NG pe care le poate converti pentru zboruri de tip full cargo. Compania a anunțat că va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

AerianTransportatori

Low-costul bate companiile de linie

Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă...

Logistică

Maersk extinde serviciul ME2 între India și Europa de Nord

Maersk anunță îmbunătățiri semnificative pentru serviciul său maritim ME2, care va include...

AerianTransportatori

Comisia Europeană a aprobat astăzi ajutorul de restructurare TAROM

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat că TAROM a primit undă verde...