Home Noutati Primul tramvai Astra pentru București pleacă pe 30 mai din fabrica de la Arad
NoutatiTransportatori

Primul tramvai Astra pentru București pleacă pe 30 mai din fabrica de la Arad

88

Primul tramvai Imperio din comanda de 100 de bucăți de la Astra Vagoane Călători va pleca din fabrică spre Capitală în data de 30 mai.

Rămâne de văzut când va sosi în Capitală, dar mai ales când va fi introdus în circulație. Și aceasta pentru că este vorba despre un transport agabaritic.

Reamintim că, după mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală a fost semnat pe 11 mai 2021. Suma totală a contractului este de 840,88 milioane de lei.

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a declarat că în şedinţa din 2 iunie a Consiliului General al Capitalei urmează să fie aprobate documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru 14 peroane de câte 40 de metri. Acestea vor fi realizate de către Trustul de Clădiri Metropolitane pe linia 41. Acolo unde vor circula tramvaiele livrate de Astra Arad. Şapte peroane similare urmează să fie amenajate şi pe alte linii de tramvai.

„Cele 100 de tramvaie vor intra în traseu începând cu anul 2022. Ele vor putea fi folosite de bucureșteni pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55”. Declarația îi aparține lui Adrian Criț, director general Societatea de Transport București. Ea a fost făcută cu ocazia semnării contractului pentru achiziție.

Pe traseele menționate, tramvaiele noi vor circula cu o viteză sporită. Se asigură totodată o semaforizare cu prioritate pentru transportul public de călători. Tramvaiele vor fi echipate cu sisteme IT – de informare călători (audio și video), supraveghere video, sistem de numărare călători, Wi-Fi și sistem de comunicare

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...