A fost instalată prima stație de încărcare rapidă din Turda

Prima stație de încărcare rapidă din cele două prevăzute în contract a fost instalată ieri în Municipiul Turda. Aceasta va alimenta autobuzele electrice SOR care vor circula în localitate.
A fost instalată prima stație de încărcare rapidă din Turda

Municipiul Turda primește cu o cadență constantă autobuzele electrice furnizate de producătorul ceh SOR Libchavy, reprezentat în România de Anadolu Automobil Rom. Cele 20 de unități vor fi livrate până la finele acestui an. Conform contractului, autobuzele vor dispune de stații de încărcare lentă și două stații de încărcare rapidă.

Prima stație de încărcare rapidă a fost deja instalată în Municipiul Turda. Aceasta va fi utilizată în timpul programului de lucru pentru a completa, dacă este nevoie, curentul electric stocat în acumulatorii autobuzelor. Proiectul face parte din planul de mobilitate urbană și este finanțat din fonduri europene.

Cele două stații de alimentare dedicate pentru autobuzele electrice achiziționate de Primăria Turda sunt de producție cehă și sunt furnizate tot de către SOR, producătorul autobuzelor electrice. Stația a fost instalată în Municipiul Turda pe strada Hațegului, una dintre arterele pe care vor circula autobuzele electrice. Stația asigură un curent de încărcare de 160 kW/400 volți și 250 de Amperi.

Cele 20 de autobuze sunt împărțite în două loturi, în funcție de dimensiuni. Este vorba despre 10 autobuze SOR EBN 11 și 10 unități SOR EBN 9,5. Acestea sunt dotate cu motoare de 120 kW și 968 Nm. Capacitatea de locuri pe scaune variază între 20 și 33, în funcție de dotările solicitate de client. Autobuzele livrate municipalității din Turda sunt echipate cu sisteme performante de monitorizare cu camere de luat vederi, precum și cu prize de încărcare tip USB pentru echipamentele electronice mobile.

Adaugati comentariu