Autobuze electrice SOR Turda Anadolu Automobil Rom
Home Autobuze Turda va achiziționa 20 de autobuze electrice SOR
AutobuzeTehnologie

Turda va achiziționa 20 de autobuze electrice SOR

53

Anadolu Automobil Rom și Primăria Municipiului Turda au anunțat semnarea acordului-cadru pentru livrarea a 20 de autobuze electrice SOR produse în Cehia.

Acestea vor deveni operaționale în maximum 8 luni de la semnarea contractelor subsecvente. Prin urmare, cel târziu la finalul anului 2019, la Turda se va putea circula cu autobuze electrice.

Licitația privind achiziția a 20 de autobuze electrice, incluse în finanțarea europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, a fost atribuită companiei SC ANADOLU AUTOMOBIL ROM S.R.L. Conform acordului-cadru, furnizorul se obligă să livreze autobuze electrice de capacitate medie și normală, dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă și informare pasageri, stații de încărcare rapidă pentru transportul public în municipiul Turda, la adresa autorității contractante, în termen de maxim 8 luni de la data încheierii contractului subsecvent.

Autobuzele sunt produse de compania cehă SOR, companie reprezentată în România de Anadolu Automobil Rom. Acestea sunt de două dimensiuni: 10 unități de 9 metri lungime și 10 unități de 11 metri lungime. Cele două tipuri de vehicule sunt produs la fabrica SOR din Libchavy (Cehia). SOR produce autobuze electrice de aproape un deceniu, testate în cele mai grele condiții de exploatare. În România, un autobuz electric SOR a fost în teste în mai multe orașe, rezultatele obținute fiind mai mult decât satisfăcătoare, dovedind o autonomie reală urbană de peste 250 km. De altfel, un autobuz SOR este și primul autovehicul complet electric care a reușit să facă traversarea Tranfăgărășanului, pe un traseu de aproape 300 de kilometri între Pitești și Sibiu.

”Acest prim contract cu Primăria Municipiului Turda ne onorează și reprezintă un important semnal pentru autoritățile publice din țara noastră. Beneficiind de fondurile europene de dezvoltare, acestea pot achiziționa și repara infrastructura stradală, pregătind-o pentru viitorul transporturilor locale. Autobuzele electrice și-au dovedit din plin eficiența și, mai ales în localitățile cu orientare ecologică, reprezintă nu doar o declarație de intenție, ci și un important pas pentru un aer mai puțin poluat. Semnarea contractului de astăzi pentru livrarea celor 20 de autobuze electrice și a celorlalte accesorii destinate exploatării lor corespunzătoare reprezintă o investiție importantă în viitorul copiilor noștri pentru un aer mai curat”, a declarat Magda Peșu, Director-General al Anadolu Automobil Rom SRL.

Contractele subsecvente vor fi semnate începând cu luna decembrie 2018, până în luna aprilie 2019, în așa fel încât livrările tuturor autobuzelor să se încheie la finalul anului 2019. Flota de autobuze electrice SOR și toate echipamentele vor fi operate de către noua companie de transport public a Consiliului Local, care va începe activitatea la finalul anului 2019. Tot prin finanțare europeană se va construi și o nouă autobază modernă.

Anadolu Automobil Rom va realiza pe costurile sale instruirea personalului de întreținere și reparații, precum și autorizarea acestora pentru a efectua lucrări pe marca de autobuz contractată. De asemenea, contractul mai prevede livrarea a două stații de încărcare rapidă.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...