Primul eActros livrat pentru a doua fază a testelor
Home Camioane Primul eActros livrat pentru a doua fază a testelor
CamioaneTehnologie

Primul eActros livrat pentru a doua fază a testelor

11

Mercedes-Benz a livrat primul eActros care va participa în faza a doua a testelor. Camionul electric va fi folosit de DB Schenker pentru operațiuni de distribuție în Leipzig.Primul eActros livrat pentru a doua fază a testelor este un model de 25 de tone ce va fi folosit pentru livrări de mărfuri generale și bunuri paletizate prea mari și prea grele pentru curierat. Camionul va parcurge zilnic aproximativ 100 km, iar bateriile vor fi încărcate peste noapte la stația din apropierea sediului DB Schenker din nordul orașului Leipzig. Compania mai utilizează camioane electrice produse de Daimler în Berlin, Frankfurt, Stuttgart și Paris.

”eActros și-a demonstrat deja capabilitățile din 2018, în operațiuni urbane fără emisii locale. Clienții din a doua fază vor utiliza de asemenea eActros în locul unui camion diesel. Variantele de caroserie sunt multiple, de la suprastructuri refrigerate la prelate. Suntem încântați că DB Schenker, un pionier al sistemelor alternative de transport, va utiliza eActros pentru a electrifica centru orașului Leipzig”, a declarat Rico Claassen, Fleet Customer Manager la Mercedes-Benz Trucks.

”Ca lider de piață în Europa pentru transportul rutier, cu o flotă de peste 30.000 de vehicule, DB Schenker își propune să devină și cel mai mare furnizor de logistică ecologică. Succesul nostru nu se bazează doar pe servicii logistice de încredere, ci și pe angajamentul pentru mediu și societate. Am folosit deja cu succes camionul electric ușor FUSO eCanter de la Daimler Trucks în mai multe orașe. Abia așteptăm să vedem cum se comportă eActros în Leipzig”, a spus și Wolfgang Janda, șef de rețea la DB Schenker.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...