UK: Fonduri guvernamentale pentru teste cu camioane autonome
Home Tehnologie UK: Fonduri guvernamentale pentru teste cu camioane autonome
Tehnologie

UK: Fonduri guvernamentale pentru teste cu camioane autonome

50

Guvernul britanic își dorește să demareze primele teste cu camioane autonome bazate pe tehnologia 5G. Fondurile vor fi folosite pentru a dezvolta camioane de 40 de tone conectate 5G capabile să transporte fără șofer piese și subansamble între fabrica Nissan din Sunderland și companiile locale care contribuie la lanțul de aprovizionare just-in-time al producătorului auto.Proiectul denumit 5G CAL (Connected and Autonomous Logistics) este condus de StreetDrone, un producător de software pentru conducere autonomă. Din consorțiu mai face parte Consiliul Municipal Sunderland, Universitățile din Newcastle și Coventry și companiile Vantec, Connected Places Catapult, The North East Automotive Alliance și Perform Green.

Fabrica Nissan din Sunderland este considerată cea mai eficientă fabrică auto din Europa. Proiectul 5G CAL va evalua dacă operațiunile logistice conectate și autonome pot crește și mai mult eficiența în lanțul de aprovizionare industrial.

Soluția StreetDrone se va concentra pe aplicații cu viteză redusă, inclusiv în zonele metropolitane urbane și suburbane, campusuri și facilități de producție. În acest proiect, care se va finaliza cu teste cu camioane autonome de nivelul 4, StreetDrone va dezvolta soluțiile software, soluțiile hardware redundante pentru sistemele de frânare, un robot capabil să controleze camionul articulat în zone închise, dar și un sistem telematic de control al flotei de la distanță.

”Realitatea este că mașinile autonome sunt încă departe de adoptarea pe scară largă. Totuși, tehnologiile deja dezvoltate pot fi folosite în spații logistice și pot fi adaptate ușor și la alte aplicații similare, reducând costurile și crescând siguranța operațiunilor”, a declarat Mike Potts, CEO al StreetDrone.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...