Primele livrări de eCitaro în afara Germaniei

Autobuzul urban cu baterii Mercedes-Benz eCitaro este operat deja în transportul public din Hamburg și Heidelberg, iar alte autobuze vor fi livrate în Germania în săptămânile viitoare. Mercedes-Benz a primit și primele comenzi din alte țări europene.
Mercedes-Benz eCitaro livrari Europa

Producția lui eCitaro la fabrica din Mannheim se face la nivel de serie, deși cererea de autobuze electrice nu este încă foarte mare. Totuși, în afară de livrările din Germania, în curând autobuzele eCitaro vor fi conduse și Luxemburg, Franța și Polonia.

Principalele avantaje ale autobuzelor electrice sunt lipsa emisiilor locale și absența zgomotului aproape în totalitate. Pe de altă parte, achiziționarea autobuzelor electrice și a infrastructurii necesare este foarte costisitoare pentru operatorii de transport.

Daimler Buses susține operatorii de transport cu sfaturi, servicii și instructaje personalizate oferite prin intermediul serviciilor eMobility Consulting și Omniplus.

Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeași linie de asamblare cu celelalte autobuze urbane la fabrica din Mannheim. Diferența se face în primul rând la sistemul de propulsie. Modelele eCitaro care vor fi disponibile pentru teste în Europa sunt echipate cu 10 pachete de baterii cu o capacitate totală de 243 kWh. Deoarece managementul termic a fost optimizat până la ultimul detaliu, consumul de energie pentru încălzirea și răcirea autobuzului electric este mai mic cu până la 50% față de un autobuz convențional. Șasiul complex al autobuzului electric este caracterizat de programul electronic de stabilitate ESP, precum și de funcții de control al ruliului și al tangajului.

Adaugati comentariu