Mercedes-Benz eCitaro livrari Europa
Home Autobuze Primele livrări de eCitaro în afara Germaniei
AutobuzeTehnologie

Primele livrări de eCitaro în afara Germaniei

31

Autobuzul urban cu baterii Mercedes-Benz eCitaro este operat deja în transportul public din Hamburg și Heidelberg, iar alte autobuze vor fi livrate în Germania în săptămânile viitoare. Mercedes-Benz a primit și primele comenzi din alte țări europene.Producția lui eCitaro la fabrica din Mannheim se face la nivel de serie, deși cererea de autobuze electrice nu este încă foarte mare. Totuși, în afară de livrările din Germania, în curând autobuzele eCitaro vor fi conduse și Luxemburg, Franța și Polonia.

Principalele avantaje ale autobuzelor electrice sunt lipsa emisiilor locale și absența zgomotului aproape în totalitate. Pe de altă parte, achiziționarea autobuzelor electrice și a infrastructurii necesare este foarte costisitoare pentru operatorii de transport.

Daimler Buses susține operatorii de transport cu sfaturi, servicii și instructaje personalizate oferite prin intermediul serviciilor eMobility Consulting și Omniplus.

Mercedes-Benz eCitaro este produs pe aceeași linie de asamblare cu celelalte autobuze urbane la fabrica din Mannheim. Diferența se face în primul rând la sistemul de propulsie. Modelele eCitaro care vor fi disponibile pentru teste în Europa sunt echipate cu 10 pachete de baterii cu o capacitate totală de 243 kWh. Deoarece managementul termic a fost optimizat până la ultimul detaliu, consumul de energie pentru încălzirea și răcirea autobuzului electric este mai mic cu până la 50% față de un autobuz convențional. Șasiul complex al autobuzului electric este caracterizat de programul electronic de stabilitate ESP, precum și de funcții de control al ruliului și al tangajului.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...