Primele airbaguri laterale de pe un camion Scania
Home Camioane Cum funcționează primele airbaguri laterale de pe un camion
CamioaneTehnologie

Cum funcționează primele airbaguri laterale de pe un camion

101

Odată cu noua sa generație, Scania a lansat primele airbaguri laterale de pe un camion din lume. Acestea pot fi utile pentru a-i proteja pe cei din cabină în cazul în care camionul se răstoarnă.

Camioanele din noua generație Scania pot fi echipate cu airbaguri laterale integrate în panourile de deasupra ușilor. Acestea oferă o protecție mult mai bună pentru cei din vehicul în cazul unei răsturnări, unul dintre cele mai serioase tipuri de accidente în care sunt implicate camioanele.

Scania airbaguri laterale”Airbagurile noastre laterale, în special când sunt combinate cu aibagul din volan și centurile de siguranță cu funcție de pretensionare, asigură șoferului și pasagerului de la bord șanse mult mai bune de supraviețuire după un accident cu răsturnare. Astfel, consecințele unui accident într-un vehicul din noua generație Scania pot fi mai reduse decât în cazul oricărui alt camion”, a declarat Christofer Karlsson, responsabil pentru dezvoltarea de sisteme de siguranță pasive la Scania.

Un motiv obișnuit pentru care camioanele se răstoarnă este că șoferul este forțat să efectueze manevre evazive bruște pentru a evita un vehicul venit din față sau un obstacol. Dacă un camion iese cu o parte dintre roți în afara șoselei, rareori terenul de pe margine poate susține greutatea vehiculului, astfel încât camionul se culcă pe o parte sau chiar se răstoarnă, la viteze mai mari.

Sistemele avansate cu senzori determină când și dacă airbagurile laterale și cel din volan trebuie declanșate, după care acestea se umflă practic instantaneu. Primele airbaguri laterale de pe un camion reduc consecințele accidentelor cu răsturnare, în care șoferii și pasagerii sunt de mult ori răniți sau striviți de propriul vehicul.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

CamioaneNoutati

Volvo Trucks la IAA 2024

Gama Volvo Trucks la expoziția IAA 2024 va fi plină de dovezi...

CamioaneNoutati

Electrificarea industriei forestiere (video)

Ce cred transportatorii de cherestea și o companie forestieră cu ambiții puternice...

NoutatiTehnologie

Noi tehnologii ZF

În perioada premergătoare IAA Transportation 2024, ZF își dezvăluie în cadrul Global...

CamioaneNoutati

IVECO S-Way a câștigat premiul Red Dot 2024 la categoria Product Design

IVECO S-Way a obținut prestigiosul premiu Red Dot: Product Design 2024, competiție...