eCitaro în Europa Voyages Emile Weber
Home Autobuze Primele livrări de autobuze electrice eCitaro în Europa
AutobuzeTehnologie

Primele livrări de autobuze electrice eCitaro în Europa

47

După multe comenzi din partea companiilor germane de transport, Mercedes-Benz face acum primele livrări de autobuze electrice eCitaro în Europa. Primele 20 de unități de export vor merge în țările scandinave și Luxemburg.Versiunile de bază ale celor 20 de modele eCitaro sunt foarte variate. Totuși, toate autobuzele au în comun echipamentele de înaltă calitate, geamurile duble, ușile controlate electric, scaunele Inter Star Eco și prizele USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

eCitaro în Europa interiorCompania luxemburgheză Voyages Emile Weber a optat pentru nouă unități eCitaro cu două uși. Acestea sunt echipate cu numărul maxim de pachete de baterii (12), cu o capacitate totală de 292 kWh. În afară de echiparea completă, acest model uimește și cu conceptul de culori din compartimentul pasagerilor. Tapițeria scaunelor, barele de susținere și panourile laterale sunt roșii, iar podeaua are aspect de lemn. Altă trăsătură specială: toate scaunele au centuri de siguranță în două puncte, iar cele din secțiunea din față sunt ridicate pe platforme. Voyages Emile Weber are o flotă formată din peste 600 de vehicule, de la minibuze la autocare de lux.

Norgesbuss, un grup cu peste 700 de autobuze și unul dintre cei mai mari operatori din Norvegia, a comandat șase eCitaro pentru capitala Oslo. Ele au trei uși și 10 pachete de baterii, cu o capacitate totală de 243 kWh. Acestea au și pantografe montate pe plafon pentru încărcări intermediare de-a lungul rutei. De asemenea, în compartimentul șoferului există un alcooltester. Pentru perioadele de iarnă, autobuzele dispun de podes încălzită în zona intrărilor.

Bergkvarabuss este prima companie din Suedia care cumpără eCitaro. Cinci autobuze electrice vor fi folosite în orașul Ystad de pe coasta de est. Autobuzele au două uși și 12 pachete de baterii. Ele au câte un rând de scaune pe fiecare parte, cu spătare înalte și tetiere îmbrăcate în piele. Bergkvarabuss este una dintre cele mai mari companii de transport din Europa, cu o flotă de peste 1.000 de autobuze.

”Comenzile venite din partea unor companii renumite din Luxemburg, Norvegia și Suedia demonstrează succesul lui eCitaro în Europa. Acest model poate fi adaptat la cerințele variate ale diferiților operatori”, a declarat Ulrich Bastert, șef de Marketing, Vânzări și Servicii la Daimler Buses.

 

 

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...