Noile autobuze Otokar Kent C 07
Home Autobuze Primele autobuze Otokar au ajuns în București
Autobuze

Primele autobuze Otokar au ajuns în București

94

Primele 20 de autobuze Otokar din cele 400 achiziționate de Primăria București au ajuns în țară, urmând a fi recepționate în următoarele zile la autobaza Titan a STB (fosta RATB).

Autobuzele vor intra în operare pe trasee mai târziu, după finalizarea operațiunilor de concesionare către STB. Se estimează că toate procedurile premergătoare se vor finaliza până la jumătatea lunii noiembrie.

Noile autobuze Otokar vor fi folosite primordial pe rutele din centru, unde gradul de poluare este mai mare. Conform graficului de livrare, până la sfârșitului lui 2018 vor ajunge la București alte 80 de unități, iar anul viitor restul de 300 din contract.

Autobuzele sunt dotate cu aer condiționat, sistem de taxare inteligent, acces pentru persoanele cu mobilitate redusă și supraveghere video atât în interior, cât și la exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în  timp real și informarea călătorilor despre durata călătoriei sau timpii de așteptare în stație.

Achiziționarea celor 400 de autobuze noi diesel Euro 6 este primul mare proiect din Planul de Mobilitate Urbană derulat de actuala conducere a PMB. Valoarea contractului este 100 milioane de euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri, în funcție de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 metri lungime, 50 autobuze de 10,7 metri lungime și 30 de autobuze articulate de 18 metri lungime.

Primăria Capitalei mai intenționează ca, în următorii doi ani, să achiziționeze 100 de autobuze electrice. Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a dezbatut si aprobat recent și achiziţia a 56 de tramvaie noi.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...