Volvo Trucks concept autotractor electric autonom
Home Tehnologie Volvo prezintă un concept de autotractor electric autonom
Tehnologie

Volvo prezintă un concept de autotractor electric autonom

42

Volvo Trucks a prezentat un concept de autotractor electric autonom, compatibil cu remorcile existente, care poate fi folosit în operațiuni de transport de rutină, între puncte fixe, dar care implică o mare precizie.Vehiculele au lanțul cinematic și bateria identice cu cele care sunt utilizate pentru autocamioanele electrice Volvo. Obiectivul pe termen lung este de a le oferi companiilor care au nevoie de servicii permanente de transport între noduri logistice fixe o suplimentare a ofertelor curente.

”Potențialul complet al industriei transporturilor încă nu se întrevede. Totul sugerează că nevoia globală de transport va continua să crească în mod semnificativ în deceniul următor. Pentru a satisface această solicitare într-un mod durabil și eficient trebuie să găsim soluții noi și să exploatăm mai bine infrastructura existentă”, a declarat Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Soluția viitoare de transport concepută de Volvo Trucks este destinată sarcinilor frecvente și de rutină, caracterizate prin distanțe relativ scurte, volume mari de mărfuri și o precizie ridicată a livrărilor. Transporturile între centre logistice sunt exemple tipice, dar pot fi considerate și alte situații de utilizare.

Volvo Trucks concept autotractor electric autonom T2018_0319

”Sistemul nostru poate fi văzut ca o extensie a soluțiilor avansate de logistică pe care multe industrii le aplică, deja, astăzi. Deoarece folosim vehicule autonome cu zero emisii și silențioase, acestea pot rula în orice moment al zilei sau al nopții. Soluția utilizează infrastructura rutieră și platformele de încărcare existente, facilitând recuperarea costurilor și permițând integrarea cu operațiunile existente”, a explicat Mikael Karlsson, Vicepreședinte diviziei de soluții autonome.

Operațiunea este efectuată de vehicule electrice autonome, conectate la un serviciu cloud și la un centru de control al transportului. Vehiculele sunt echipate cu sisteme sofisticate de rulare autonomă, concepute pentru a localiza poziția actuală la nivel de centimetri. Ele monitorizează în detaliu și analizează ce se întâmplă cu ceilalți utilizatori ai drumului, apoi reacționează cu o precizie ridicată.

Centrul de control monitorizează continuu evoluția transportului și asigură o supraveghere precisă a poziției fiecărui vehicul, a încărcării bateriilor, a conținutului încărcăturii, a solicitărilor de service și a altor parametri. Ca în cazul procesului de producție industrială, viteza și progresul sunt adaptate, pentru a evita așteptarea inutilă și pentru a crește precizia de livrare. În acest fel, vor fi posibile reducerea stocurilor tampon și creșterea disponibilității. Vehiculele care operează pe aceeași rută cooperează între ele, pentru a genera un flux optim.

În viitorul apropiat, soluția de transport a Volvo Trucks va fi dezvoltată și mai mult, alături de clienții selectați pentru aplicații prioritare.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...

Tehnologie

MAN: Primul camion autonom pe autostradă

MAN Truck & Bus este primul producător de vehicule comerciale care primește...

Tehnologie

DAF prezintă PACCAR Connect

Cu o gamă largă de informații și ușurință de utilizare de vârf,...

Tehnologie

MAN și ABB E-mobility anunță o cooperare în domeniul cercetării și dezvoltării

MAN Truck & Bus, un producător european de top pentru vehicule comerciale...