Podul suspendat de la Brăila va fi deschis la finalul lui 2022

Podul suspendat de la Brăila va fi deschis traficului la finalul anului viitor, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila - DN 22 (Smârdan-Măcin), a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, precizează Flote Auto. din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

”Alături de vicepremierul Dan Barna, am fost azi într-o vizită de lucru pe șantierul unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România: Podul de la Brăila. Împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, țară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relații diplomatice, am luat pulsul „la cald” al șantierului. Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin)”, a precizat Cătălin Drulă.

Detalii despre Podul suspendat de la Brăila

Constructorul Podului suspendat de la Braila este Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia), care a câștigat licitați, în 2018. Contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

”Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila – Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

 

Adaugati comentariu