Home Noutati Podul suspendat de la Brăila va fi deschis la finalul lui 2022
Noutati

Podul suspendat de la Brăila va fi deschis la finalul lui 2022

31

Podul suspendat de la Brăila va fi deschis traficului la finalul anului viitor, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin), a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, precizează Flote Auto. din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru realizarea unei reţele de drumuri de 23 kilometri, care vor face legătura cu podul.

”Alături de vicepremierul Dan Barna, am fost azi într-o vizită de lucru pe șantierul unuia dintre cele mai ample proiecte de infrastructură care se construiesc în România: Podul de la Brăila. Împreună cu E.S. domnul Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei, țară alături de care sărbătorim în 2021 un secol de relații diplomatice, am luat pulsul „la cald” al șantierului. Avem, pe de o parte, podul propriu-zis, a cărui construcție avansează conform graficului, iar, pe de altă parte, drumurile de legătură de pe malurile Brăila și Jijila, complet deblocate anul acesta, pe toată lungimea lor. Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila – DN 22 (Smârdan-Măcin)”, a precizat Cătălin Drulă.

Detalii despre Podul suspendat de la Brăila

Constructorul Podului suspendat de la Braila este Asocierea Astaldi (Italia) – IHI Infrastructure Systems (Japonia), care a câștigat licitați, în 2018. Contractul prevede ca lucrarea să se finalizeze în 2023, în condiţiile în care 18 luni sunt alocate pentru proiectare, iar 36 de luni pentru execuţie.

”Sumele de bani investite pentru acest proiect dovedesc că este într-adevăr unul complex: de la începutul anului și până acum, pentru Podul de la Brăila au fost absorbite fonduri europene în valoare de 466 de milioane de lei”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Podul suspendat va fi poziţionat între km 4+596,10 şi km 6+570,52, pe drumul principal Brăila – Jijila, respectiv la km 165+800 pe fluviul Dunărea (kilometraj pe Dunăre, măsurat de la Sulina).

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...