Home Transportatori Aerian Terminalul cargo aeroport Oradea, investiție de 32 milioane euro
AerianLogisticăNoutatiTransportatori

Terminalul cargo aeroport Oradea, investiție de 32 milioane euro

31

Consiliul Județean Bihor a selectat compania care va realiza terminalul cargo pe Aeroportul din Oradea. Comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta depusă de compania CTPark Iota, deținută de dezvotlatorul CTP.

Dezvoltatorul CTP investește 32 de milioane de euro în proiect. Acesta include construcția unui depozit și a unui hangar în valoare de 25,7 milioane de euro. Dar și realizarea unei căi de rulare, a platformei de acces, rulare și garare a avioanelor, respectiv acces auto. Ca și a platformei de garare aferentă terminalului, suma prevăzută fiind de aproape 6,4 milioane de euro. Informațiile au fost făcute publice printr-un comunicat de presă emis de Consiliul Județean Bihor.

Suma minimă stabilită ca bază de pornire a licitației a fost de 3.59 milioane de euro, respectiv 25 euro/mp.

Noul terminal va duce la crearea a 100 de noi locuri de muncă. Redevența propusă de CTP este de 0,6 euro/mp/an. Anual, dezvoltatorul va plăti o redevență în valoare totală de 86.333 de euro. Iar pe perioada celor 25 de ani, potrivit dreptului de superficie acordat, valoarea redevenței se ridică la aproape 2,2 milioane de euro.

Investița la terminalul cargo va fi derulată în trei faze

Investiția la terminalul cargo se va derula în trei faze. Astfel:

  • prima fază a proiectului, în sumă de 10,9 milioane de euro, reprezintă 34% din total investiție propusă. Aceasta va începe în trimestrul IV al anului 2021 și se va derula pe parcursul anului 2022.
  • a doua fază a proiectului, în sumă de 11,8 milioane de euro. Și care, împreună cu prima fază, reprezintă 71% din total investiție. Se va desfășura pe parcursul anului 2023;
  • a treia fază a proiectului, în sumă de 9,4 milioane de euro și care, împreună cu faza unu și doi, reprezintă 100% investiție, se va desfășura pe parcursul anului 2023.

Recent, CTP a anunțat achiziția unui hub logistic în Amsterdam pentru suma de 307 milioane de euro. Noul hub va avea spații de depozitare de 120.000 de mp, fiind cea mai mare trazacție de acest tip din Olanda.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...