Pod nou peste Dunăre

Bulgaria și România au transmis o cerere comună pentru construirea unui al treilea pod peste Dunăre. Documentele care vor da adevăratul start al proiectului urmează să fie semnate "în cel mai scurt timp", scrie presa bulgară.

Planul este de a construi un nou pod Giurgiu – Ruse, potrivit unui angajament la care s-a ajuns în cadrul unei întâlniri între ministrul bulgar al Transporturilor Hristo Alexiev și omologul său român Sorin Grindeanu, la București.

Pe lângă acordul pentru noul pod, cele două părți vor mai semna un acord pentru implementarea proiectului „Fast Danube”. Acesta este legat de adâncirea fluviului Dunărea și libera circulație a mărfurilor pe acesta.

Cele două acorduri cu sarcini clare și termene specifice vor fi semnate „în cel mai scurt timp”, scrie Economic.bg.

Potrivit sursei citate,  cei doi vicepremieri plănuiesc o întâlnire comună la Bruxelles, la mijlocul lunii octombrie. În cadrul acesteia vor prezenta împreună un proiect de finanțare a următoarei etape a „Fast Danube”. Ca și a celui de-al treilea pod peste Dunăre.

România este legată de țara de la sud de Dunăre prin două poduri: Giurgiu – Ruse (Podul Prieteniei – inaugurat în 1954) și Calafat – Vidin (New Europe Bridge).

 

Adaugati comentariu