Permis Direct Vision obligatoriu pentru camioanele care intră în Londra
Home Camioane Permis Direct Vision obligatoriu pentru camioanele care intră în Londra
CamioaneTehnologie

Permis Direct Vision obligatoriu pentru camioanele care intră în Londra

26

Începând de la 30 octombrie, camioanele de peste 12 tone care intră în Londra trebuie să respecte standardul Direct Vision. Va fi necesar un permis special, iar lipsa acestuia va fi penalizată cu amendă.Companiile din UE care fac transporturi în Londra vor avea nevoie de permisul ”HGV safety”, care certifică nivelul de vizibilitate a șoferului din cabină. Scopul noului permis este de a reduce numărul mare de accidente în care sunt implicați pietonii și bicicliștii.

În funcție de gradul de vizibilitate din cabina șoferului, Londra a introdus un sistem de notare a fiecărui tip de vehicul. Astfel, fiecare camion de peste 12 tone va fi notat între 0 și 5 stele.

Vehiculele cu 0 stele nu vor primi permis de acces Direct Vision necesar în Londra. Totuși, este posibil ca acestor vehicule să le fie montate ulterior diverse sisteme de siguranță, precum asistență la viraj, semnale de avertizare laterale, sunete de viraj, autocolant de avertizare sau protecții laterale. După aceea, vehiculele vor primi o nouă notare.

Potrivit asociației britanice RHA, nu se vor acorda amenzi pentru lipsa unui permis până la 28 februarie 2021. De la 1 martie va fi introdusă o amendă de 550 de lire sterline (aproximativ 600 de euro).

Înregistrarea pentru obținerea permisului ”HGV safety” și mai multe informații despre acesta pot fi obținute aici. Permisul va fi necesar în regiunea Greater London, 24 de ore din 24, în fiecare zi a anului. Aplicarea pentru obținerea permisului este gratuită.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...