Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3
Home Servicii Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3
ServiciiTransportatori

Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3

10

Trimestrul al treilea al anului 2020 a înregistrat o redresare semnificativă în barometrul de transport TIMOCOM. Cifrele le-au depășit pe cele din 2019 în fiecare lună, iar pentru prima dată după izbucnirea crizei corona s-a depășit pragul de 10 milioane de oferte de mărfuri.Transporturile rutiere de marfă din Europa au crescut semnificativ în intervalul iulie-septembrie 2020. Ofertele de mărfuri pentru transportat înregistrate de Barometrul de transport TIMOCOM în Q3 2020 compensează din nou rezultatele slabe din Q2. Cifrele le-au depășit pe cele ale anului precedent în fiecare lună. De asemenea, pentru prima dată de la izbucnirea coronacrizei, s-a depășit borna de 10 milioane de oferte de mărfuri într-un interval de o lună.

Calculat pe baza mărfurilor pentru transportat introduse în toate cele 44 de țări acoperite de barometru, a fost înregistrată o creștere de 111% față de trimestrul anterior (Q3 față de Q2 2020). În comparație cu același trimestru din 2019, mărfurile au înregistrat o creștere de 17%.

Perioada cea mai bună a fost luna septembrie. Pentru prima dată de la izbucnirea coronacrizei s-a depășit 10 milioane de mărfuri într-un interval de o lună. Astfel, cea mai bună valoare a anului 2019, obținută de asemenea în septembrie, a fost depășită cu 26%. ”Motivul constă în situația comparativ relaxată din lunile de vară și un necesar de redresare evident după carantina în numeroase țări europene”, informează Gunnar Gburek, purtător de cuvânt la TIMOCOM.

Creștere și în traficul intern

O creștere evidentă a necesarului de transporturi poate fi constatată și în traficul intern. În Germania, logistica s-a refăcut semnificativ și a depășit fără excepție valorile anului precedent. În Q3 2020 au fost introduse 1 milion de oferte de mărfuri față de aceeași perioadă a anului 2019. În comparație cu Q2 2020, valoarea a crescut exponențial. Defalcat pe luni, creșterea a fost de 3% în iulie, 17% în august și 73% în septembrie. Logistica din Franța s-a recuperat, de asemenea, în ceea ce privește traficul intern. Volumele din trimestrul al treilea 2020 au crescut cu peste 12% pe lună.

În transporturile de marfă transfrontaliere se constată în general o tendință crescătoare. Astfel, ofertele de mărfuri pentru transportat din Germania spre Franța au crescut puternic, atât în comparație cu Q3 2019, cât și cu Q2 2020. Același lucru este valabil pentru Germania spre Belgia.

Cu ajutorul barometrului de transport, firma FreightTech TIMOCOM analizează, din 2009, pentru 44 de țări europene, evoluția ofertelor și a cererilor de transport din Bursa de transporturi integrată în sistemul Smart Logistics System. Cei peste 130.000 de utilizatori generează zilnic până la 750.000 de oferte internaționale de capacități de transport și mărfuri pentru transportat. Sistemul îi ajută pe cei peste 45.000 de clienți TIMOCOM să-și atingă obiectivele logistice în mod inteligent, sigur şi simplu.

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.ro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Servicii

Parteneriat 24pay – Bileteria

24pay îşi consolidează poziţia pe segmentul transport rutier, oferind utilizatorilor aplicaţiei posibilitatea...

Servicii

UTA Edenred: Stații Circle K în Republica Irlanda și Irlanda de Nord

UTA Edenred, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de mobilitate...

Transportatori

Guvernul a aprobat proiectul pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera

Undă verde pentru modernizarea Magistralei M 2 Berceni-Pipera, cea mai aglomerată linie...

AerianTransportatori

Marile companii aeriene din Europa cer carburanți verzi

Principalele companii aeriene europene au făcut un apel către Bruxelles să se...