Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3
Home Servicii Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3
ServiciiTransportatori

Barometrul de transport TIMOCOM: creștere semnificativă în Q3

43

Trimestrul al treilea al anului 2020 a înregistrat o redresare semnificativă în barometrul de transport TIMOCOM. Cifrele le-au depășit pe cele din 2019 în fiecare lună, iar pentru prima dată după izbucnirea crizei corona s-a depășit pragul de 10 milioane de oferte de mărfuri.Transporturile rutiere de marfă din Europa au crescut semnificativ în intervalul iulie-septembrie 2020. Ofertele de mărfuri pentru transportat înregistrate de Barometrul de transport TIMOCOM în Q3 2020 compensează din nou rezultatele slabe din Q2. Cifrele le-au depășit pe cele ale anului precedent în fiecare lună. De asemenea, pentru prima dată de la izbucnirea coronacrizei, s-a depășit borna de 10 milioane de oferte de mărfuri într-un interval de o lună.

Calculat pe baza mărfurilor pentru transportat introduse în toate cele 44 de țări acoperite de barometru, a fost înregistrată o creștere de 111% față de trimestrul anterior (Q3 față de Q2 2020). În comparație cu același trimestru din 2019, mărfurile au înregistrat o creștere de 17%.

Perioada cea mai bună a fost luna septembrie. Pentru prima dată de la izbucnirea coronacrizei s-a depășit 10 milioane de mărfuri într-un interval de o lună. Astfel, cea mai bună valoare a anului 2019, obținută de asemenea în septembrie, a fost depășită cu 26%. ”Motivul constă în situația comparativ relaxată din lunile de vară și un necesar de redresare evident după carantina în numeroase țări europene”, informează Gunnar Gburek, purtător de cuvânt la TIMOCOM.

Creștere și în traficul intern

O creștere evidentă a necesarului de transporturi poate fi constatată și în traficul intern. În Germania, logistica s-a refăcut semnificativ și a depășit fără excepție valorile anului precedent. În Q3 2020 au fost introduse 1 milion de oferte de mărfuri față de aceeași perioadă a anului 2019. În comparație cu Q2 2020, valoarea a crescut exponențial. Defalcat pe luni, creșterea a fost de 3% în iulie, 17% în august și 73% în septembrie. Logistica din Franța s-a recuperat, de asemenea, în ceea ce privește traficul intern. Volumele din trimestrul al treilea 2020 au crescut cu peste 12% pe lună.

În transporturile de marfă transfrontaliere se constată în general o tendință crescătoare. Astfel, ofertele de mărfuri pentru transportat din Germania spre Franța au crescut puternic, atât în comparație cu Q3 2019, cât și cu Q2 2020. Același lucru este valabil pentru Germania spre Belgia.

Cu ajutorul barometrului de transport, firma FreightTech TIMOCOM analizează, din 2009, pentru 44 de țări europene, evoluția ofertelor și a cererilor de transport din Bursa de transporturi integrată în sistemul Smart Logistics System. Cei peste 130.000 de utilizatori generează zilnic până la 750.000 de oferte internaționale de capacități de transport și mărfuri pentru transportat. Sistemul îi ajută pe cei peste 45.000 de clienți TIMOCOM să-și atingă obiectivele logistice în mod inteligent, sigur şi simplu.

Mai multe informații despre TIMOCOM găsiți la www.timocom.ro.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

NoutatiServicii

E.ON și MAN, rețea publică de încărcare pentru camioane electrice în Europa

E.ON și MAN Truck & Bus fac împreună un pas decisiv înainte...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

NoutatiServicii

DKV Mobility extinde rețeaua de stații partenere din Bulgaria

DKV Mobility a adăugat 20 de noi stații Rompetrol în rețeaua din...