Iveco Bus acord productie Otokar
Home Autobuze Otokar va produce în Turcia autobuze Iveco
Autobuze

Otokar va produce în Turcia autobuze Iveco

42

IVECO BUS a semnat un acord cu producătorul turc de autobuze Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi privind producerea autobuzelor Iveco și la fabrica din Sakarya (Turcia).Parteneriatul acoperă modelele actuale din portofoliul IVECO BUS pentru export, cât și producția unor modele dezvoltate special pentru piețele din Europa de Est, Africa, Orientul Mijlociu și Asia. Autobuzele vor fi echipate cu motoare produse de FPT Industrial, companie deținută, la fel ca IVECO BUS, de CNH Industrial. Primele autobuze Iveco produse în Turcia vor fi livrate începând din 2021.

Prin acest acord, IVECO BUS caută să își extindă capacitățile de producție. În același timp, producătorul va menține activitățile regulate de la fabricile existente, unde modelele curente și viitoare vor continua să fie proiectate și construite.

”Suntem încântați de acest nou parteneriat, care ne oferă multe oportunități. Grație acestei cooperări vom putea crește capacitatea de producție, care să ne susțină dezvoltarea. De asemenea, vom putea lucra împreună la extinderea portofoliului de produse. Expertiza Otokar în producția și ingineria autobuzelor, precum și rețeaua de service și serviciile comectate ale IVECO BUS, vor garanta că șoferii vor continua să primească soluții de transport sustenabile, performante și economice”, a declarat Sylvain Blaise, șeful diviziei de autobuze a CNH Industrial.

”Suntem încântați să introducem producția modelelor IVECO BUS la fabrica noastră din Sakarya, alături de autobuzele Otokar. Este o mare mândrie că tehnologia, ingineria și capabilitățile de producție ale Otokar sunt recunoscute de un brand renumit în sectorul de transport de pasageri. Utilizarea facilităților existente pentru a produce modele IVECO BUS îi va permite fabricii noastre să opereze și mai eficient. Deși vom continua să extindem comercializarea autobuzelor Otokar la nivel global, considerăm că acest acord este foarte important și reprezintă un prim pas dintr-o cooperare strategică de lungă durată”, a spus și Serdar Görgüç, director general al Otokar.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Karsan e-Atak autonom își extinde serviciile în Finlanda

Autobuzul electric autonom Karsan e-Atak, de 8 m lungime, primul vehicul fără...

Autobuze

De Lijn, acord-cadru cu Irizar e-mobility

De Lijn, operatorul de transport public din Regiunea Flamandă a Belgiei, a...

Autobuze

Karsan e-Jest și e-ATA, lideri în Europa al patrulea an consecutiv

Karsan, care joacă un rol de pionierat în transformarea transportului public în...

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...