O asociație germană cere suspendarea taxelor de drum pentru curse la gol

Rețeaua Logistics Central Germany cere suspendarea temporară a taxelor de drum pentru camioanele care circulă fără încărcătură. Măsura ar fi de ajutor companiilor de transport lovite deja de criza coronavirus.
O asociație germană cere suspendarea taxelor de drum pentru curse la gol

Pandemia de coronavirus a încetinit mult activitatea economică în Europa. De aceea, în acest moment există un excedent de spațiu de marfă disponibil. În consecință, multe camioane au fost trase pe dreapta, iar tarifele de transport au scăzut în unele cazuri și cu peste 50%. O altă consecință este creșterea numărului de curse la gol, deoarece pe multe rute nu se poate găsi marfă pentru retur.

De aceea, rețeaua Logistics Central Germany a solicitat suspendarea temporară a taxelor de drum pentru cusele la gol, ca măsură de sprijin pentru companiile de transport. Potrivit transportatorilor, ponderea curselor la gol a ajuns la 30-35%, aproape de 4 ori mai mare decât în mod normal.

”Multe companii de transport au probleme mari și au nevoie de suport urgent. Dacă vrem să salvăm acele locuri de muncă, e nevoie de acțiuni imediate”, a spus Toralf Weisse, CEO al rețelei Logistics Central Germany.

Pentru a evita birocrația excesivă, asociația cere ca sumele încasate pentru taxarea kilometrilor efectuați la gol să fie rambursată companiilor imediat după înregistrare, sub rezerva revizuirii documentelor de transport în lunile următoare.

Citește și:

Florin Vasilică, EY România: Cele mai multe companii se află în modul de supravieţuire

Volkswagen şi Mercedes-Benz reiau producţia. BMW mai aşteaptă

Cine va furniza carburanţii pentru flota de sute de maşini deţinută de Poşta Română

Renault renunță la piața din China. Va comercializa doar vehicule electrice și comerciale

Adaugati comentariu