Michelin va transforma anvelope uzate în materii prime

Michelin a intrat în parteneriat cu Enviro pentru a dezvolta și utiliza la scară industrială o tehnologie inovatoare de reciclare prin piroliză, care va transforma anvelope uzate în materii prime.
Michelin va transforma anvelope uzate în materii prime

Pentru industria de anvelope, reciclarea este o problemă majoră. În fiecare an, aproximativ 1 miliard de anvelope ajung la finalul vieții. Grație noii tehnologii, aceste anvelope uzate ar putea primi o nouă viață, fiind transformate în materii prime de calitate.

Enviro, un start-up suedez fondat în anul 2001, a dezvoltat o tehnologie prin care schimbă compoziția chimică a anvelopelor în timpul unor procese de piroliză, cu un consum de energie minim.

Cu ajutorul acestei tehnologii, Michelin va transforma anvelope uzate în materii prime de calitate, precum negru de fum, ulei de piroliză, oțel sau gaz. Aceste materiale pot fi apoi reintroduse în circuitul de producție, în diverse sectoare industriale.

Parteneriatul dintre Michelin și Enviro prevede:

  • un acord de folosirea la scară largă a tehnologiei Enviro
  • Michelin cumpără peste 20% din acțiunile Enviro, pentru aproximativ 3 milioane de euro. Producătorul de anvelope a devenit astfel acționar principal al Enviro.
  • cele două companii vor construi în comun o fabrică în care tehnologia va fi aplicată la scară industrială. Locația fabricii va fi desemnată ulterior.

Cele două companii își vor folosi cunoștințele complementare pentru a accelera progresele în reciclarea anvelopelor. Parteneriatul cu Enviro face parte din viziunea Michelin ”All Sustainable”. Semnarea acordului final este programată până la mijlocul acestui an.

Citește și:

Sfaturi Michelin pentru camioanele parcate timp îndelungat

Michelin lansează gama X MULTI ENERGY

Programul companiilor de curierat de Paște

Obligativitatea luminilor de întâlnire pe timp de zi va fi extinsă pe DN şi DJ

Adaugati comentariu