Noul Volkswagen Meteor este vechiul MAN TGX

Volkswagen Caminhões e Ônibus, sora companiilor MAN și Scania în Grupul TRATON, a prezentat în Brazilia noua sa familie de camioane grele Meteor. Gama este destinată pieței sud-americane și se bazează pe fosta generație MAN TGX.
Noul Volkswagen Meteor este vechiul MAN TGX

Cabina este practic aceeași de la fosta generație MAN, cu grila superioară înlocuită de una VW. Modelul Meteor înseamnă însă un progres evident pentru piața braziliană, acesta fiind cel mai mare camion Volkswagen din istorie. Modelele Meteor se alătură mai vechii game VW Constellation pentru distribuție și construcții.

VW Meteor a împrumutat de la MAN și gama de motoare D26 de 13 litri a MAN, care se produce de puțin timp și în Brazilia. Motorul vine în două variante de putere, de 460 și 520 CP. Motorul poate fi cuplat cu o transmisie automatizată ZF Traxon cu 12 sau 16 viteze.

Grație tehnologiei mai noi, noua gamă de camioane VW are o greutate redusă cu aproximativ 25%. De asemenea, confortul termic și acustic este superior.

Interiorul cabinei păstrează desenul fostei generații TGX, singura diferență fiind sigla VW de pe volanul multifuncțional. MAN nu va dispărea totuși de pe piața sud-americană, Volkswagen Caminhões e Ônibus considerând că cele două mărci și modele sunt complementare, nu concurente.

Adaugati comentariu