Noul Mercedes-Benz Intouro, primul autobuz cu ABA 5
Home Autobuze Noul Mercedes-Benz Intouro, primul autobuz cu ABA 5
AutobuzeTehnologie

Noul Mercedes-Benz Intouro, primul autobuz cu ABA 5

20

Noul Mercedes-Benz Intouro ridică ștacheta în segmentul autobuzelor interurbane la un nou nivel, cu sisteme opționale precum Active Brake Assist 5 și Sideguard Assist.Protecția celor mai vulnerabili utilizatori ai drumurilor, precum pietonii și bicicliștii, este extrem de importantă, mai ales în operațiunile cu autobuze. Noul Mercedes-Benz Intouro este primul autobuz care dispune de sistemul de frânare de urgență ABA 5. Sistemul opțional îi permite autobuzului să frâneze automat pentru a evita coliziunile cu pietonii aflați în mișcare. Ca și precedentele generații Active Brake Assist, ABA 5 poate opri complet autobuzul pentru a evita obstacolele mobile sau staționare.

Noul Mercedes-Benz Intouro, primul autobuz cu ABA 5Un alt sistem disponibil opțional pe noul Intouro este Sideguard Assist, asistentul de viraj ce permite și detecția pietonilor. Sistemul bazat pe radar avertizează asupra prezenței pietonilor și bicicliștilor în zonele de risc din jurul vehiculului.

Cu gama sa largă de versiuni, noul Mercedes-Benz Intouro acoperă un spectru amplu de aplicații. Acestea acoperă inclusiv autobuze cu podea înaltă și spațiu de bagaje, autobuze școlare și pentru navetă, transport de angajați sau autocar pentru călătorii de o zi sau excursii de weekend.

Aerodinamica optimizată și noua caroserie mai ușoară asigură un consum de carburant și mai redus. În funcție de tipul de aplicație, consumul poate fi cu până la 3% mai mic decât la generația precedentă, iar cu echipamente opționale se pot obține reduceri și mai mari.

Noul Mercedes-Benz Intouro, primul autobuz cu ABA 5

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Autobuze

Un nou autocar MAN Lion’s Coach pentru Farul Constanța

La începutul acestui an, MHS Truck & Bus Group, importatorul și distribuitorul...

Autobuze

Karsan continuă să-și întărească poziția în România

Conducând tranziția transportului public electric pe arena globală, Karsan continuă să își...

Autobuze

48 de autobuze electrice BYD vor fi furnizate de New Kopel Car Import către municipiul Bacău

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu...

Autobuze

Karsan mai stabilește o premieră cu Autonomous e-ATAK

Karsan va fi primul constructor care folosește conducere autonomă în transportul public...