Noile camioane Volvo vor folosi și ele asistentul vocal Alexa
Home Camioane Noile camioane Volvo vor folosi și ele asistentul vocal Alexa
CamioaneTehnologie

Noile camioane Volvo vor folosi și ele asistentul vocal Alexa

13

Noile game de camioane Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX vor integra asistentul vocal Alexa, care va ajuta șoferii să obțină indicații de mers, să efectueze convorbiri, să asculte știri sau să intre pe internet, cu o simplă comandă vocală.Alexa va fi disponibil pe noile camioane Volvo din martie 2021, în Austria, Franța, Germania, Irlanda, Italia, Spania și Marea Britanie. Recent, și Iveco a anunțat că va folosi un asistent vocal bazat pe tehnologia Amazon.

Noua generație Volvo, a cărei vânzare a început în luna septembrie, a fost dezvoltată cu o concentrare specială pe mediul de lucru al șoferului, siguranță și productivitate. Camioanele dispun de o nouă interfață, flexibilă. Panoul de instrumente digital oferă șoferului informațiile relevante pentru fiecare situație, ajutându-l să ia deciziile potrivite.

Noile camioane Volvo vor folosi și ele asistentul vocal Alexa”Am dezvoltat caracteristicile Volvo, inclusiv ergonomia, confortul și siguranța, și le-am combinat cu tehnologii inovatoare, precum Alexa, pentru a crea un mediu de lucru și mai atractiv și productiv”, a declarat Samuel Nerdal, Director de Produs pentru soluții electrice și electronice la Volvo Trucks.

Cu Alexa, șoferii își pot menține în permanență mâinile pe volan și ochii la drum. Dacă noul camion este echipat cu sistem de navigație, șoferul poate întreba asistentul vocal ce rută să urmeze. În plus, Alexa îl poate ajuta să sune clienții sau familia, să pună muzică sau să acceseze știrile.

”Volvo Trucks înțelege că tehnologia vocală este esențială pentru a crea o experiență optimă pentru șoferii camioanelor grele. Alexa poate fi un prieten de nădejde la drum pentru șoferii de camioane Volvo, menținându-i conectați, distrați și productivi”, a spus și Ned Curic, vicepreședinte al Alexa Automotive.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...

Camioane

Camioanele „verzi” scapă de taxa de tranzitare a Bucureștiului

Vehiculele comerciale cu propulsie electrică sau hibridă vor fi scutite de plata...

Camioane

Volvo FH16: Un motor nou și mai puternic

Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu...