Nikola Tre BEV a început faza de omologare în SUA

Primul prototip Nikola Tre BEV (vehicul electric cu baterii) a ajuns în SUA, unde a început faza de omologare. În total, vor fi 14 prototipuri Nikola Tre Bev Alpha, care vor fi testate în statul Arizona.
Nikola Tre BEV a început faza de omologare în SUA

Nikola a anunțat finalizarea primului prototip Tre BEV la mijlocul lunii noiembrie. El a fost apoi transportat cu vaporul în Statele Unite. Camioanele sunt asamblate la fabrica IVECO din Ulm (Germania), pe platforma lui Iveco S-Way.

La 15 decembrie, Nikola a anunțat sosirea prototipului pe tărâm american. Peste o săptămână, primul Nikola Tre BEV a fost văzut pe circuitul din Phoenix (Arizona), unde a început etapele inițiale ale fazei de omologare. Vor urma testele pe poligon, iar apoi cele pe drumurile publice.

Nikola își propune să livreze primele autotractoare electrice Nikola Tre în Statele Unite în 2021. Tot anul viitor, Nikola plănuiește și inaugurarea primei stații de alimentare cu hidrogen. Modelele Nikola TRE FCEV (vehicul electric cu celulă de combustie alimentată cu hidrogen) vor fi produse la viitoarea fabrică din Coolidge (Arizona), începând din 2023.

Cea mai mare comandă, anulată

Tot în această lună, Nikola a anunțat că a anulat proiectul de dezvoltare a unui camion electric pentru colectare de deșeuri. Proiectul trebuia să fie realizat împreună cu Republic Services, care comandase 2.500 de autogunoiere electrice.

Cele două companii au ajuns la concluzia că timpul și costurile necesare dezvoltării noului vehicul vor fi mult mai mari decât se estimase inițial. De aceea, Nikola și Republic Services au renunțat la parteneriat și au anulat comanda. Acesta este al doilea proiect Nikola anulat, după cel al pick-up-ului Badger.

Adaugati comentariu