Comandă pentru 2.500 de gunoiere electrice Nikola cu baterii

Nikola Corporation a anunțat ieri că a primit o comandă pentru cel puțin 2500 de gunoiere electrice din partea companiei americane Republic Services. A doua cea mai mare companie de reciclare din SUA are opțiunea de a extinde comanda până la 5000 de unități.
Comandă pentru 2.500 de gunoiere electrice cu baterii Nikola

Livrările vor începe în 2023. Se anticipează că viitoarele gunoiere electrice Nikola vor avea cea mai mare baterie disponibilă în segment, de 720 kWh. Producătorul american estimează că va începe testele cu noul model în primele luni ale anului 2022.

”Nikola se specializează în camioane grele cu zero emisii. Piața de camioane pentru colectarea deșeurilor este una dintre cele mai stabile din industrie. Sistemul de propulsie al modelului Nikola Tre este ideal pentru acest segment. Noul model va folosi aceleași baterii, sisteme de control, invertoare și punți motoare. Nu puteam alege un partener mai bun decât Republic Services, un lider în sustenabilitatea pe termen lung. Republic Services ne va ajuta să garantăm că cererile clienților Nikola pentru întreaga durată de viață a camioanelor vor fi anticipate din faza de dezvoltare a noului model”, a declarat Trevor Milton, fondator și președinte executiv al Nikola.

Nikola a mai precizat că nu va oferi doar șasiurile, ci și suprastructura. Cele două părți vor fi complet integrate și acoperite de aceeași garanție oferită din fabrică. Vor fi mai multe versiuni, cu încărcătoare automate laterale sau plasate în fața și spatele vehiculului.

Puterea sistemului de propulsie va fi limitată electronic la 1.000 CP, mult peste competitorii diesel sau alimentați cu gaz. Astfel, camioanele complet încărcate vor putea aborda fără probleme rampe inaccesibile până în prezent.

Comunicatul Nikola este însoțit de imaginea unui prototip de șasiu cu cabină de zi și patru axe, din care ultima liftabilă. După modelul Nikola Tre, ne așteptăm ca designul final să fie prezentat ulterior. La fel ca Nikola, Republic Services are sediul central în Phoenix (Arizona).

Adaugati comentariu