Modificări la setarea aparatului Toll Collect pentru taxa de drum din Germania

Începând de la 1 ianuarie 2019 devine obligatorie ajustarea greutății ansamblului pe aparatul Toll Collect pentru plata taxelor de drum din Germania.
taxe de drum restrictii

De la 1 ianuarie 2019 vor fi aplicate mai multe modificări la plata taxelor de drum din Germania, atât pe autostrăzi, cât și pe drumurile federale. Potrivit TSG-euroShell, acestea vizează obligativitatea setării greutății ansamblului pe aparatul Toll Collect, cât și creșterea tarifelor.

Setarea greutății ansamblului

Clasele de greutate au fost afișate pe ecranul aparatelor încă din luna iunie a acestui an, însă începând cu 01.01.2019 setarea acestora devine obligatorie. Așadar, șoferii vor utiliza următoarele categorii de greutate:

Setarea incorectă a greutății va fi sancționată cu amenzi pentru șoferi.

Dacă vehiculul are o greutate sub 7,5 tone, șoferul va seta <7,5t. În cazul în care are atașată o remorcă, greutatea va fi setată în funcție de greutatea totală a ansamblului.

Aparatele Toll Collect înregistrate la serviciul TOLL2GO (care permite și plata taxei de drum din Austria), vor afișa atunci când șoferul tranzitează Austria mesajul ”AT” și numărul de axe, iar greutatea nu va fi afișată.

Tarife modificate

De asemenea, începând cu 01.01.2019, noile tarife vor fi diferențiate în funcție de gradul de poluare și de greutatea vehiculelor.

Pentru ansamblurile cu o greutate mai mare de 18 tone, diferențierea se face și în funcție de numărul de axe (până la 3 și 4 plus). În medie, valoarea tarifelor aplicate începând cu 1 ianuarie 2019 va crește cu peste 30%. Cea mai mare creștere procentuală (39%) se înregistrează în cazul camioanelor Euro 6, de peste 18 tone, care au 4 sau mai multe axe.

Mai multe detalii cu privire la modificarea tarifelor puteți găsi AICI.

Adaugati comentariu