volvo-trucks noile motoare D11 și D13
Home Camioane Volvo Trucks a actualizat motoarele D11 și D13
CamioaneTehnologie

Volvo Trucks a actualizat motoarele D11 și D13

25

Versiunile actualizate ale motoarelor diesel Volvo Trucks D11 și D13 pentru modelele Volvo FH, FM și FMX, îndeplinesc noul standard Euro 6 Step D și includ o serie de îmbunătățiri care reduc costurile legate de combustibil.”Combustibilul reprezintă aproximativ o treime din costurile operatorilor de transport, de aceea continuăm să căutăm noi modalități de a reduce consumul de combustibil al camioanelor noastre. De această dată, o combinație de mici îmbunătățiri permite reduceri semnificative de costuri pentru clienții noștri, fără a compromite performanța sau productivitatea”, spune Claes Nilsson, președintele Volvo Trucks.

Noul regulament Euro 6 Step D se concentrează pe conformitatea vehiculului cu standardele de emisii, în condiții normale de utilizare. Pașii realizați de către Volvo Trucks pentru a îndeplini cele mai stringente standarde de emisii includ un nou software al motorului și un material îmbunătățit al elementelor sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament.

Varianta actualizată a motorului diesel D13 folosește, de asemenea, un nou tip de ulei de motor VDS-5 cu vâscozitate redusă și segmenți de ungere care diminuează consumul de combustibil și fricțiunea internă. În plus, motorul de 500 CP economisește suplimentar, având același raport de compresie ca și variantele de 460 și 420 CP.

Software-ul I-See pe bază de hărți folosește datele cartografice pentru a previzualiza topografia traseului și se ocupă de selectarea treptelor de viteză, de accelerare și de frâna de motor. Acesta este proiectat să folosească energia cinetică a camionului în cel mai bun mod posibil și a fost îmbunătățit printr-o serie de actualizări precum o nouă strategie de selectare a treptelor de viteză și rulare selectivă în pantă, care permite o utilizare mai eficientă a funcției I-Roll de rulare liberă.

”Aceste îmbunătățiri vor ajuta clienții să se mențină la înălțimea noilor regulamente privind emisiile poluante, îmbunătățind, în același timp, eficiența consumului de combustibil pentru camioanele noastre Volvo FH, FM și FMX”, a declarat Claes Nilsson.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Tehnologie

ABB E-mobility și MAN demonstrează încărcarea MW pe eTruck

ABB E-mobility și MAN Truck & Bus au sărbătorit premiera sistemului de...