Cresc taxele de drum în Germania și Belgia

Începând cu 1 ianuarie 2019 se vor majora tarifele aplicate pentru plata taxelor de drum pentru camioane în Germania și Belgia.

Parlamentul German a votat legea care ajustează tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere supusă taxării din Germania pentru vehiculele comerciale de peste 7,5 tone, informează TSG euroShell. Tarifele vor include pentru prima dată și costurile de poluare fonică.

Noile tarife pentru plata taxelor de drum, care se vor aplica pe autostrăzile și drumurile federale din Germania, vor fi diferențiate în funcție de gradul de poluare și greutatea vehiculelor. Pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 18 tone, diferențierea se face și în funcție de numărul de axe.

Cea mai mare creștere procentuală (39%) se înregistrează în cazul camioanelor Euro 6, de peste 18 tone, cu mai mult de 4 axe. Mai multe detalii privind noile tarife găsiți aici. Se estimează că noile tarife vor genera venituri suplimentare la bugetul de stat de aproximativ 4,16 miliarde de euro în următorii 4 ani.

O altă premieră este faptul că, pentru următorii doi ani, camioanele alimentate cu gaz (LNG sau CNG) vor fi scutite complet de la plata taxelor de drum în Germania. Începând cu anul 2021, scutirea va fi aplicată în continuare pentru componenta de poluare, însă nu și pentru componentele de infrastructură și zgomot.

Tot de la 1 ianuarie 2019 vor surveni modificări ale taxelor de drum și în Belgia: regiunea Flandra va extinde rețeaua de drumuri taxabile, iar regiunea Walonia va indexa tarifele.

În regiunea Flandra vor apărea încă 38 km pe care se vor plăti taxe de drum:
– A11: Bruges (N31) – Knokke-Heist (N49)
– N36: Roulers (R32) – Zarren (N35)
– N722: Hasselt (N80) – St Truiden (N718).

De asemenea, începând de anul viitor, Walonia va indexa tarifele pentru taxa de drum. Cea mai mare creștere medie de preț/km va fi înregistrată pentru camioanele cu greutatea cuprinsă între 12-32 tone (+2,75%). Tarifele pentru vehiculele cu greutate maximă admisă mai mare de 32 tone va crește în medie cu 2,69%. Vedeți noile tarife aici.

Adaugati comentariu