Mercedes-Benz România organizează o nou ediție Mobile Kids

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, desfășoară cea de-a opta ediție a programului educațional Mobile Kids. În anul școlar 2018 - 2019, 3.000 de elevi din clasele I - IV, din 20 de școli din Capitală, vor beneficia de cursuri despre siguranța în trafic și responsabilitatea rutieră alături de Moki, mascota programului Mobile Kids.
Mobile Kids 2018

”Pentru noi este importantă siguranța tuturor participanților la trafic, în special a categoriilor vulnerabile. Prin programul Mobile Kids ajutăm copiii să deprindă practici și abilități specifice și să își dezvolte capacitatea de a lua decizii rapide și corecte în trafic. Reacțiile primite din partea școlilor și a elevilor pe parcursul edițiilor precedente ne determină să continuăm să îmbunătățim programul Mobile Kids. De asemenea, dorim să le mulțumim partenerilor noștri pentru că îmbrățișează viziunea Mercedes-Benz România de a contribui la creșterea nivelului de siguranță în trafic”, a declarat Philipp Hagenburger, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România.

Cursurile în școli, susținute de voluntarii Organizației Salvați Copiii, prezintă celor mici, într-o manieră interactivă, regulile rutiere, atât din postura de pasageri, cât și din cea de pietoni, precum și o suită de sfaturi utile pentru deplasarea cu mașina, de la folosirea centurii de siguranță sau deplasarea cu mijloacele de transport în comun, până la reguli corecte de echipare pentru utilizarea bicicletei, a patinelor cu rotile sau a altor mijloace de transport preferate de copii.

”Considerăm că acest parteneriat este foarte util pentru noi, deoarece completează în mod fericit celelalte programe destinate copiilor derulate de Salvați Copiii. Vorbind despre participarea copiilor la trafic, avem o mare responsabilitate în a le oferi copiilor exemplul unei atitudini corecte față de regulile privind circulația pe drumurile publice. În acest fel îi învățăm cum să se protejeze de riscurile inerente acestui mediu în care, de fapt, cu toții avem nevoie de educație și protecție”, a spus Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Suportul de curs a fost completat, începând cu această ediție, de cartea ”Moki – Aventură în orașul Bramureala”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Maria Băşea. Narațiunea este un fantasy în care Moki, eroul programului Mobile Kids, însoțit de doi copii, pornesc într-o călătorie printr-un portal care îi duce în orașul Brambureala, unde a fost o furtună și toate semnele de circulație au fost amestecate. Moki le cere ajutorul copiilor pentru a salva orașul, astfel încât oamenii să circule în siguranță.

Povestea are rolul de a încuraja elevii să conștientizeze importanța semnelor de circulație și să înțeleagă cât de necesare sunt pentru siguranța în trafic.

Campania a debutat în luna noiembrie cu vizite la Muzeul Țiriac Collection. Elevii au beneficiat de transport la muzeu cu un autocar Mercedes-Benz Tourismo, iar aici au avut ocazia să experimenteze un concept unic – colecția impresionantă de autoturisme de epocă și de modele de ultimă generație.

Adaugati comentariu