Martin Daum va conduce ACEA Commercial Vehicle în 2021

Martin Daum, CEO al Daimler Truck AG, este noul președinte al ACEA Commercial Vehicle, care reunește cei mai mari producători europeni de camioane, autobuze și utilitare.
Martin Daum ACEA Commercial Vehicle cargo-bus.ro

Consiliul de directori al ACEA Commercial Vehicle alege un nou președinte în fiecare an. Martin Daum îl înlocuiește pe Henrik Henriksson, CEO al Scania, care a deținut această poziție în 2020.

”Schimbările climatice se află în topul obiectivelor industriei de vehicule comerciale. Este cea mai mare provocare pentru umanitate și economia mondială. Prioritatea noastră numărul unu este de a lucra cu factorii de decizie pentru a pava drumul către transportul rutier neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Trebuie să accelerăm acest proces, deoarece clienților noștri le ia aproximativ 10 ani pentru a-și reînnoi complet flotele. Obiectivul final este un sector de transport rutier de marfă fără emisii de CO2 în 2050”, a declarat Martin Daum, noul președinte al ACEA Commercial Vehicle.

”Tranformarea sectorului nostru va fi una fără precedent, atât în ce privește scara, cât și rapiditatea procesului. Suntem pregătiți să lucrăm împreună cu factorii de decizie pentru a implementa un calendar clar al instalării infrastructurii de încărcare cu electricitate și hidrogen adecvate pentru camioane, dar și pentru a stabili un cadru legal care să facă din vehiculele fără emisii cea mai bună opțiune pentru clienți”, a mai spus Martin Daum.

Adaugati comentariu