MAN învață copiii cum să se comporte în autobuze și în jurul acestora
Home Autobuze MAN învață copiii cum să se comporte în autobuze și în jurul acestora
AutobuzeNoutati

MAN învață copiii cum să se comporte în autobuze și în jurul acestora

24

MAN Truck & Bus a plecat în turneu, prin sudul Germaniei, cu MAN Lion’s Intercity în cadrul unei campanii de siguranță rutieră pentru a le explica copiilor cum să stea în autobuz când au ghiozdan, la ce trebuie să fie atenți atunci când urcă sau coboară din autobuze sau ce este unghiul mort.Peste 300 de elevi au participat deja la această acțiune de siguranță rutieră derulată de MAN Truck & Bus. În cadrul turneului prin sudul Germaniei, experții MAN au plecat cu un Lion’s Intercity, model folosit atât ca autobuz școlar, cât și pentru curse urbane și interurbane.

Siguranța rutieră este una din prioritățile principale pentru MAN Truck & Bus. Pentru a reduce numărul de incidente rutiere, MAN investește permanent pentru a dezvolta tehnologii inovatoare care se regăsesc pe vehiculele din gamă, dar în același timp derulează și o serie de campanii în care implică șoferi, pasageri, cicliști și pietoni pentru a face drumurile mai sigure.

Cea mai nouă campanie se adresează elevilor și pentru asta trainerii și instructorii MAN ProfiDrive au plecat în turneu la școlile din Germania. ”Trebuie să le arătăm copiilor la ce să fie atenți când urcă în sau coboară din autobuze, cum să se asigure când călătoresc cu autobuzul și tot ceea ce-i ajută să călătorească în siguranță”, spune Manfred Raubold, CEO al Asociației pentru Siguranța Rutieră din landul Bayern.

MAN învață copiii cum să se comporte în autobuze și în jurul acestoraPentru ca elevii să aibă și referințe practice, nu doar teoretice, echipa MAN este acompaniată de un model Lion’s Intercity. Astfel, campania este percepută complet diferit de copii și aceștia pot exersa deja lucruri care le vor face călătoria mult mai sigură. ”Această acțiune a trezit mult mai mult interes în rândul elevilor decât dacă ar fi venit cineva să vorbeacă. Așa pot învăța practic cum trebuie să stea pe scaun, cum să-și țină ghiozdanul, sau cum să urce și să coboare în siguranță. De asemenea, le-am arătat copiilor ce înseamnă unghiul mort, care este raza acestuia și cât de important este pentru ei să nu stea în această zonă pentru că este imposibil pentru șofer să-i vadă”, a mai spus Manfred Raubold.

De asemenea, copiii au putut vedea cât de grea este o anvelopă de autobuz și mai ales de câți metri are nevoie un astfel de vehicul să frâneze la viteze diferite în caz de urgență.

Prima parte a acestei campanii s-a desfășurat în octombrie și noiembrie, experții MAN ajungând la școli din Pilsting, Friedberg și Affing, în Bavaria, unde peste 300 de elevi din clasele 1-3 au avut ocazia să participe la această acțiune.

”A fost o campanie specială, nu doar pentru copii, ci și pentru noi cei de la MAN. Am fost surprinși să vedem ce atenți erau, chiar și cei din clasa a-ntâia. Din păcate am fost nevoiți să oprim turneul din cauza pandemiei de COVID-19, dar vom relua campania imediat ce situația o va permite”, a spus și Heinz Kiess, Head of Product Marketing Bus, MAN Truck & Bus.

Campania derulată de MAN Truck & Bus a fost susținută și de asociații locale precum “Verkehrswachten” și asociații de siguranță rutieră. Tot cu această ocazie, autoritățile locale au putut descoperi modelul MAN Lion’s Intercity, echipat cu motorul D15, un model utilizat des pentru transportul școlar și în transportul urban și interurban.

Modelul este echipat cu numeroase sisteme de asistență și siguranță încă din standard, MAN Lion’s Intercity fiind conceput să ofere maximum de siguranță pasagerilor și șoferului, dar în același timp să și prevină alte incidente rutiere.

”Să contribuim la îmbunătățirea siguranței rutiere este prioritatea noastră și ceea ce ne motivează. În asta investim toată experiența și expertiza noastră pentru a dezvolta cele mai noi și inovatoare sisteme de asistență și siguranță”, a mai spus Kiess.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...

Noutati

Statistici APIA pentru aprilie 2024

Vehiculele comerciale ușoare și minibusurile au înregistrat în aprilie 2024 o creștere...