Marea Britanie, izolată de Europa înainte de Brexit
Home Transportatori Marea Britanie, izolată de Europa înainte de Brexit
Transportatori

Marea Britanie, izolată de Europa înainte de Brexit

39

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a izolat țara cu 10 zile înainte de finalul perioadei de tranziție pentru Brexit. Majoritatea țărilor europene au introdus interdicții pentru zborurile către și din UK. Traficul de marfă este și el afectat: portul Dover și Eurotunelul au fost închise de aseară pentru cel puțin 48 de ore, din cauza restricțiilor introduse de partea franceză.

Update 15:00

Ministrul francez de Transporturi Jean-Baptiste Djebbari a declarat că în următoarele ore va fi anunțat un plan european de reluare a traficului către și dinspre Marea Britanie. Premierul britanic Boris Johnson va susține mai târziu o conferință de presă în care să anunțe ultimele evoluții ale situației.

Update 12:00

Ministrul de Transport Grant Shapps a declarat pentru Sky News că decizia Franței de a interzice intrarea camioanelor din UK este ”surprinzătoare”. Printre primele măsuri luate de autoritățile britanice este deschiderea fostului aeroport Manston din Kent ca parcare pentru camioane. De asemenea, camioanelor le este permis să parcheze pe acostamentul autostrăzii ce leagă Londra de Portul Dover și Eurotunel.

Shapps a mai declarat că transportul de containere neacompaniate dintre Franța și UK este permis în continuare.

Autoritățile din Olanda au declarat că permit încă întoarcerea camioanelor din UK, prin cursele de feribot dintre Hull și Rotterdam sau Zeebrugge.

Știrea inițială

De vină este o tulpină mai agresivă de coronavirus decoperită în Marea Britanie, mult mai ușor transmisibilă decât cele de până acum. La mijloc au picat și mulți șoferi de camion, izolați în cozile uriașe formate în ultimele zile în UK.

Înainte de apariție problemelor cauzate de Brexit, companiile din Marea Britanie și-au făcut stocuri de produse, pentru a face față eventualelor probleme de aprovizionare de după 1 ianuarie 2021. De aceea, în ultimele zile s-au produs cozi kilometrice în zona Kent, pentru revenirea în Europa. Șoferii de camion sunt prinși la mijloc în noua situație.

Guvernul din Marea Britanie are programată astăzi o reuniune de urgență, pentru a gestiona noua criză. Până atunci, voluntari români din zona Dover s-au oferit deja să ofere sprijin șoferilor români izolați în UK.

Guvernul României a decis suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând de astăzi, 21.12.2020, ora 19:00.

Toate persoanele care sosesc în România din Regatul Unit vor trebui să se supună obligației de a efectua o perioadă de 14 zile de carantină/autoizolare la o adresă declarată la intrarea în România.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

NoutatiRutierTransportatori

Primăria Galați cumpără 10 microbuze electrice Karsan e-Jest

Primăria Municipiului Galați anunță că a semnat contractul pentru achiziția a 10...

FeroviarNoutatiTransportatori

Abonamentele metropolitane la tren

Aprobarea OMTI 1039/2024 un pas înainte în optimizarea serviciilor feroviare de călători...

FeroviarNoutatiTransportatori

Reduceri de vară la Pass Interrail

Reduceri de 20% la Interrail Global Pass sau One County Pass, cumpărat...

AerianNoutatiTransportatori

TAROM: Contract de leasing pentru două aeronave Boeing 737 MAX 8

TAROM a semnat, în 3 iulie, contractul de leasing pentru achiziţionarea a...