Utilizarea stațiilor radio, interzisă în Germania de la 1 iulie

De la 1 iulie 2020, utilizarea stațiilor radio de către șoferi în timp ce conduc va fi interzisă în Germania. Cei surprinși în timp ce folosesc aceste dispozitive vor fi amendați.
Utilizarea stațiilor radio, interzisă în Germania de la 1 iulie

În urmă cu mai bine de doi ani, în Codul Rutier din Germania s-au introdus reguli mai stricte în ce privește activitățile care ar putea distrage atenția șoferilor de la trafic. Astfel, în timpul condusului a fost interzisă utilizarea unor dispozitive precum telefoanele, ceasurile inteligente, playerele mp3, tabletele sau laptopurile. Pentru stațiile radio, un instrument foarte popular printre șoferii de camion, a fost introdus un amendament special, valabil însă doar până la 30 iunie 2020.

Astfel, începând de la 1 iulie, utilizarea stațiilor radio de către șoferi în timpul mersului va fi interzisă în Germania. Legislația mai permite utilizarea unor astfel de dispozitive doar cu echipament ”hands-free” activat. Dacă sunteți un utilizator frecvent al stației radio și circulați mult în Germania, asigurați-vă că modelul dumneavoastră poate funcționa ”hands-free”.

În caz contrar, riscați amenzi între 100 și 200 de euro. În plus, dacă din acest motiv se produce un accident, șoferul își poate pierde permisul de conducere pentru o lună.

Citește și:

Mai rău ca la Calais: camioane oprite de manifestanți în SUA (video)

De la 1 iunie, fără derogări de la perioadele de conducere în UE

Parlamentul European a votat prelungirea valabilității permiselor și atestatelor

Ungaria a ridicat restricţia de tranzitare a teritoriului în anumite intervale orare

Adaugati comentariu