Machete la scară Scania realizate din lemn 1
Home Camioane Machete la scară Scania realizate din lemn
Camioane

Machete la scară Scania realizate din lemn

46

John Murphy este un tâmplar din Bunclody (Irlanda). Din 2013, hobby-ul său este realizarea de machete la scară din lemn pentru camioane Scania și alte vehicule.”Realizez modele de macarale si alte utilaje de constructii. Deși nu am nicio legătură cu industria transportului, întotdeauna am iubit camioanele mari. Iar Scania este fără îndoială cel mai popular camion unde locuiesc”, spune John Murphy.

Totul a început după ce a găsit o carte despre cum să construiești zece camioane de jucărie. ”Le-am construit pe toate și am devenit pasionat, chiar dacă a face roți cu acuratețe a fost o problemă la început. Dar nimic ce nu s-a putut rezolva cu materielele video de pe YouTube”.

Dintre aceste machete la scară, favoritul lui Murphy este Scania Streamline 143. ”Pur și simplu ador cum arată. Mulți șoferi mi-au spus că a fost cu mult înainte de timpul său”.

În medie, realizarea unui cap tractor durează între 50 și 70 de ore. Adăugând o remorcă, acest timp poate ajunge la 120 de ore. Pentru a le oferi machetelor un finisaj deosebit, John unge lemnul și îl lustruiește cu ceară de albine. Camioanele finalizate sunt expuse apoi la expozițiile de machete auto din toată Irlanda și Marea Britanie.

Răbdarea, spune el, este cheia. Odată ce Murphy decide ce să construiască, face o căutare extinsă pe net. ”Unele camioane sunt mai greu de replicat decât altele. Studiez fotografii și videoclipuri cu mașina și îmi place să planific totul înainte în cel mai mic detaliu”.

Astăzi, hobby-ul lui s-a transformat într-o pasiune. ”Mi-am promis să nu fac niciodată același model de două ori. Totuși, mă îndoiesc că voi avea timp să construiesc toate machetele pe care mi le doresc”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

40 de camioane destinate sectorului de construcții, livrate de AUTOGLOBUS la Timișoara

Autoglobus anunță livrarea a 40 de camioane către Drumuri și Poduri Banat...

Camioane

eActros 600 a trecut cu succes toate testele înainte de începerea producției de serie

Wörth am Rhein găzduiește nu numai cea mai mare fabrică de camioane...

Camioane

Ford Trucks și IVECO semnează un Memorandum de Înțelegere pentru a examina potențiale sinergii

Ford Trucks și IVECO au în plan un eventual parteneriat tehnologic. Primul...

Camioane

Gheorghe Vlase – Ambasadorul Ford Trucks F-Max pentru un condus eficient

AIC Trucks anunță lansarea unui proiect de test și analiză reală a...