Lucrările de reabilitare la podul de la Cernavodă şi la podul peste Braţul Borcea vor fi reluate

Lucrările de reabilitare pe podul de la Cernavodă şi podul peste Braţul Borcea vor fi reluate. Începând de luni, 19 septembrie, timp de trei luni, vor fi restricţii de circulaţie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, în perioada 19 septembrie – 22 decembrie 2022, pe podul peste Braţul Borcea se va închide circulaţia rutieră pe benzile destinate sensului de deplasare Constanţa – Bucureşti (calea II, km 147+015 – km 144+235), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa (calea I).

Pe acest segment, lucrările de reabilitare constau în înlocuirea hidroizolaţiei şi a straturilor căii, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea căii pe trotuare şi a dalelor de trotuar, reparaţii la dalele de conlucrare dintre grinzile de beton armat precomprimat.

Potrivit sursei citate, pe podul de la Cernavodă, în perioada 19 septembrie – 27 octombrie 2022, circulaţia autovehiculelor va fi închisă pe sensul Constanţa – Bucureşti (calea II, km 160+160 – km 156+715), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa (calea I).

Ulterior, în intervalul 28 octombrie – 22 decembrie 2022, pe acelaşi tronson circulaţia autovehiculelor va fi închisă pe sensul Bucureşti – Constanţa (calea I, km 156+715 – km 160+319), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Constanţa – Bucureşti (calea II).

În cazul podului de la Cernavodă, lucrările de reabilitare constau în continuarea înlocuirii parapetului pietonal, înlocuirea căii pe trotuare şi a dalelor de trotuar.

CNAIR precizează că lucrările au fost suspendate pe întreaga perioadă a sezonului estival, pentru a nu îngreuna circulaţia turiştilor care se deplasau către staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Adaugati comentariu