Home Noutati Lucrările de reabilitare la podul de la Cernavodă şi la podul peste Braţul Borcea vor fi reluate
Noutati

Lucrările de reabilitare la podul de la Cernavodă şi la podul peste Braţul Borcea vor fi reluate

40

Lucrările de reabilitare pe podul de la Cernavodă şi podul peste Braţul Borcea vor fi reluate. Începând de luni, 19 septembrie, timp de trei luni, vor fi restricţii de circulaţie, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, în perioada 19 septembrie – 22 decembrie 2022, pe podul peste Braţul Borcea se va închide circulaţia rutieră pe benzile destinate sensului de deplasare Constanţa – Bucureşti (calea II, km 147+015 – km 144+235), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa (calea I).

Pe acest segment, lucrările de reabilitare constau în înlocuirea hidroizolaţiei şi a straturilor căii, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea căii pe trotuare şi a dalelor de trotuar, reparaţii la dalele de conlucrare dintre grinzile de beton armat precomprimat.

Potrivit sursei citate, pe podul de la Cernavodă, în perioada 19 septembrie – 27 octombrie 2022, circulaţia autovehiculelor va fi închisă pe sensul Constanţa – Bucureşti (calea II, km 160+160 – km 156+715), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Bucureşti – Constanţa (calea I).

Ulterior, în intervalul 28 octombrie – 22 decembrie 2022, pe acelaşi tronson circulaţia autovehiculelor va fi închisă pe sensul Bucureşti – Constanţa (calea I, km 156+715 – km 160+319), traficul desfăşurându-se deviat, în ambele direcţii, pe benzile destinate sensului Constanţa – Bucureşti (calea II).

În cazul podului de la Cernavodă, lucrările de reabilitare constau în continuarea înlocuirii parapetului pietonal, înlocuirea căii pe trotuare şi a dalelor de trotuar.

CNAIR precizează că lucrările au fost suspendate pe întreaga perioadă a sezonului estival, pentru a nu îngreuna circulaţia turiştilor care se deplasau către staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

IAA Transportation 2024: spre o expoziție cu adevărat globală și inovatoare

Cel puțin în ceea ce privește vehiculele comerciale, IAA Transportation 2024 va...

Noutati

Bugetul CFR pe 2024, aprobat

Bugetul CFR pe 2024 a aprobat de Guvern, cu o alocare de...

Noutati

Amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor RO e-Transport

Sistemul RO e-Transport reprezintă o componentă esențială a efortului de digitalizare la...

Noutati

Reglementări mai stricte privind emisiile de CO₂ pentru camioane și autobuze

În viitor, în UE se vor aplica reglementări mai stricte privind emisiile...