Home Noutati ATP Group adaugă un obiect de activitate diviziei Exodus
Noutati

ATP Group adaugă un obiect de activitate diviziei Exodus

5

Producătorul de piese auto ATP Exodus își lărgește gama de produse și servicii, devenind noul furnizor de sisteme și suprastructuri pentru ATP Trucks.

Grup de firme cu capital 100% românesc, ATP Group a anunțat repoziționarea diviziei ATP Exodus. Începând cu septembrie 2022, compania producătoare și furnizoare de piese auto, devine principalul producător de sisteme și suprastructuri pentru produsele ATP Trucks. Și își păstrează, în același timp, rolul de distribuitor al pieselor și echipamentelor pentru toate mărcile proprii.

ATP Group îmbunătățește procesul logistic

Oficialii grupului din Baia Mare consideră că, astfel, întregul proces logistic de business al ATP Group va fi facilitat, costurile pe termen lung vor fi eficientizate, iar operațiunile vor fi gestionate mai ușor.

„Mulți ani la rând, ca distribuitori de piese, am fost un reper și un mod de business de urmat și de alți jucători din piață. Am fost permanent deschiși spre inovație și dacă azi discutăm de afaceri la nivel de Grup este pentru că nu am ezitat să reinvestim ce am câștigat,” a precizat Mircea Cîrț, fondatorul ATP Group.

Din anul 2019, grupul a pus accent pe dezvoltarea segmentului de producție auto. Astfel, a luat naștere o nouă marcă auto românească, ATP Trucks, iar autobasculantele și autobetonierele Truston 430 CP 8×4, 100% asamblate la Baia Mare, au început să câștige cotă de piață. La acest portofoliu s-au adăugat ulterior cap tractorul Truston 480 CP 4×2 și autobuzul electric ATP Bus.

Ținta: firmele specializate de construcții

Prin redefinirea liniilor sale de business grupul se adresează acum firmelor specializate de construcții din România. Oferta sa include basculante și betoniere 8×4, autotractoare 4×2, service și piese de schimb pentru acestea, utilaje de construcții, stații de betoane și echipamente pentru construcții.

„Beneficiile și oportunitățile vin la pachet cu mari provocări și eforturi. Logistica necesară acestui proiect major este specifică, identificarea și retenția forței de muncă specializată, respectiv instruirea celei mai puțin calificată este un proces continuu. Trebuie să acceptăm că, o dată ce am decis să virăm în această direcție, este necesar ca atenția noastră să fie cât mai concentrată și, mai ales, să punem în balanță cât mai eficient centrele de profit. Astfel sucursalele care oferă servicii integrate au mai departe planuri de dezvoltare, alături de noul centru de producție ATP Exodus de la Baia Mare”, a declarat Mircea Cîrț.

Liniile de business ale ATP Group integrează azi ATP Trucks – producție camioane, ATP Bus – producție autobuze, ATP Motors – dealership auto, Hefton – utilaje și echipamente pentru construcții, ATP Exodus – producție de suprastructuri și distribuție de piese.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Noutati

Noua formulă de calcul a RCA pentru risc ridicat, operaţională

Noua formulă de calcul a primei RCA recomandate pentru categoria asiguraţilor cu...

Noutati

Karol Sokol preia funcția de Managing Director în cadrul Scania Black Sea Unit

Începând cu 1 aprilie, Benoît Tanguy, actualul Managing Director al Scania Black...

Noutati

USER: Reducere de 20% pentru înscrierea la cursuri online în domeniul expedițiilor rutiere de mărfuri

Uniunea Societăților de Expediții din România (USER) acordă o reducere de 20%...