Jumbo a cumpărat primul DAF CF Electric

DAF Trucks a livrat la mijlocul lunii decembrie primul model DAF CF Electric către lanțul de magazine Jumbo. Dezvoltat de DAF și VDL, camionul electric va fi folosit pentru livrări în magazinele Jumbo din sudul Olandei.
DAF CF Electric Jumbo

Livrarea primului vehicul comercial DAF complet electric marchează începutul unei serii de teste de lungă durată, care vor avea ca subiecte camioane electrificate parțial și total. ”Sectorul de transport se va schimba foarte mult, iar camioanele electrice vor deveni o obișnuință pentru livrările urbane. Nu astăzi sau anul viitor, dar într-o perioadă de timp relativ scurtă”, a declarat Harry Wolters, președintele DAF Trucks.

DAF CF Electric poate să parcurgă o călătorie dus-întors pe o rază de 50 de kilometri cu emisii locale zero și o poluare fonică minimă. O stație de încărcare a fost montată la centrul de distribuție Jumbo din Veghel, iar producătorul va testa și posibilitatea de a încărca bateriile cu energie ”verde” provenită de la panouri solare.

DAF CF Electric este un cap tractor 4×2 capabil să transporte până la 37 de tone în zonele urbane, cu semiremorci cu una sau două axe. Camionul se bazează pe modelul convențional DAF CF și este echipat cu un sistem electric ce utilizează tehnologia E-Power a VDL.

Sistemul de propulsie este compus dintr-un motor electric de 210 kW și un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 170 kWh. DAF CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 km. Încărcarea rapidă a bateriilor se poate face în 30 de minute, în timp ce încărcarea completă poate fi realizată în doar 90 de minute.

Specificații tehnice DAF CF Electric
Greutate autotractor 9.700 kg
Motor electric 210 kW
Cuplu 2.000 Nm
Capacitate baterii 170 kW
Autonomie 100 km
Încărcare rapidă 30 de minute
Încărcare completă 90 de minute

 

Adaugati comentariu