DAF va lansa versiunea CF Electric

DAF Trucks colaborează cu VDL pentru prima serie de camioane CF Electric, care vor intra în operare cu clienți de top în cursul acestui an. Camioanele vor fi produse de DAF, după care VDL va monta întreaga instalație electrică.

Pentru DAF, alegerea partenerului pentru CF Electric nu a fost întâmplătoare. În primul rând, VDL are sediul central tot în orașul olandez Eindhoven. În al doilea rând, VDL este o companie de top cu mare experiență în electrificarea vehiculelor comerciale, în special în sectorul autobuzelor pentru transport public.

CF Electric este un cap tractor 4×2 dezvoltat pentru aplicații de până la 40 de tone de distribuție în zonele urbane, în care semiremorcile cu una sau două axe sunt standard. Vehiculul este bazat pe ultima generație DAF CF, ”Camionul Anului 2018”, și utilizează tehnologia avansată E-Power de la VDL pentru operațiuni 100% electrice. Centrul sistemului de propulsie inteligent este un motor electric de 210 kW, care își ia energia de la un pachet de baterii litiu-ion cu o capacitate totală de 170 kWh. Modelul CF Electric are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri, adecvată pentru aplicații de distribuție cu volume mari. Încărcarea rapidă a bateriilor se poate face în 30 de minute, în timp ce încărcarea completă poate fi realizată în doar 90 de minute.

DAF CF Electric – Specificații tehnice

Greutate autotractor 9.700 kg
Motor electric 210 kW
Cuplu 2.000 Nm
Capacitate baterii 170 kW
Autonomie 100 km
Încărcare rapidă 30 de minute
Încărcare completă 90 de minute

Adaugati comentariu