Home Camioane IVECO sprijină lanțul german EDEKA în tranziția către emisii reduse
Camioane

IVECO sprijină lanțul german EDEKA în tranziția către emisii reduse

55

IVECO va sprijini EDEKA Minden-Hannover – unul dintre cei mai importanți comercianți cu amănuntul de produse alimentare din Germania – în transformarea întregii flote de 700 de vehicule ale companiei de la propulsia cu motorină la cea cu gaz natural biolichid (GNL) până în 2025.

Într-un al doilea pas către finalizarea conversiei, EDEKA a plasat recent o comandă pentru 125 de camioane IVECO S-Way GNL. Acestea se adaugă celor 150 comandate în 2022.

Camioanele IVECO S-Way LNG, cu motorul lor Cursor 13 NG, sunt alternative viabile pentru cei care doresc să facă tranziția către un transport de marfă mai durabil. Prin adoptarea noilor vehicule în flota sa, EDEKA va reduce emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu camioanele diesel pe care le înlocuiește. Vehiculele au, de asemenea, avantajul de zgomot redus al unui motor pe gaz natural. Și, prin urmare, sunt perfecte pentru zonele ecologice și cu trafic redus, precum și pentru livrările de noapte la magazine.

Cele 275 de camioane noi vor fi combinate cu alte 80 de camioane IVECO alimentate cu GNL care operează deja în flota verde EDEKA. Compania folosește stația de alimentare Bio-LNG situată la centrul logistic EDEKA din Lauenau, Germania.

IVECO S-Way LNG, soluția aleasă de EDEKA

„Credem că gazul natural este singura soluție matură capabilă să reducă semnificativ emisiile de CO2. Iar Bio-LNG este singurul combustibil regenerabil scalabil de astăzi. Cu camioanele noastre IVECO S-Way LNG, transportul rutier de marfă durabil din punct de vedere ecologic poate deveni o realitate acum. EDEKA intenționează să-și înlocuiască întreaga flotă de 700 de vehicule cu camioanele noastre cu GNL, ceea ce reprezintă un vot clar de încredere în expertiza noastră în domeniul gazelor naturale și o confirmare ulterioară a acestui tip de propulsie”, a comentat Luca Sra, Președinte, Truck Business Unit, Iveco Group.

„Până în 2025, dorim să ne transformăm întregul parc de camioane în camioane IVECO LNG și să folosim 100% Bio-LNG”, a declarat Mark Rosenkranz, purtătorul de cuvânt al consiliului EDEKA. „Trecerea la Bio-LNG este o pârghie cheie în reducerea amprenta noastră de CO 2. În acest fel, ne îndeplinim responsabilitatea socială de a proteja clima”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Camioane

Demonstratorul tehnologic autonom Freightliner eCascadia

Daimler Truck își propune să ating ținta de a produce camioane cu...

Camioane

Renault, electrificare pe șantiere

Cu ocazia salonului Intermat, producătorul francez anunță lansarea primului vehicul de șantier...

Camioane

Euro NCAP, detalii despre primele teste de evaluare a siguranței camioanelor

Euro NCAP anunță în mod oficial o etapă importantă în dezvoltarea către...

Camioane

Scania câștigă pentru a noua oară testul comparativ Green Truck

În fiecare an, producătorii de camioane grele din Europa sunt invitați la...